U akciji „Čas za vas“ prikupljeno 715 KM za pomoć Marku Pavloviću

0

U humanitarnoj akciji „Čas za vas“, organizovanoj na Jahorini, prikupljeno je 715 KM za liječenje Marka Pavlovića /17/ sa Pala, koji boluje od Vilsonove bolesti.

Ovu humanitarnu akciju pokrenulo je Udruženje škola skijanja „Jahorina“, s ciljem finansijske pomoći pojedincima i organizacijama kojima je pomoć neophodna, a predsjednik Udruženja Siniša Karišik je rekao da su odlučili da novac doniraju Marku.

Karišik je naveo da su sredstva prikupljena juče, te da je Marko dijete radnika Olimpijskog centra „Jahorina“, a boluje od teške bolesti koja uzrokuje preveliku akumulaciju bakra u jetri, mozgu i drugim vitalnim organima.

Prema njegovim riječima, akcija će trajati do kraja zimske skijaške sezone na Jahorini, te da žele doprinijeti razvoju skijanja, kao i boljim uslovima ski-učitelja.

Član Predsjedništva Udruženja škola skijanja „Jahorina“ Milan Đapić istakao je da se 50 ski-instruktora sa Jahorine odazvalo akciji, koja je prvi put organizovana na olimpijskoj ljepotici.

Akciju je podržao i proslavljeni paljanski skijaš, dvostruki učesnik olimpijskih igara Marko Rudić, koji je rekao da su prvi put poslije mnogo godina sve ski-škole stale jedna uz drugu sa zajedničkim ciljem da se pomogne najugroženijima.

„Smatram da mogu mnogo da pomognem, kako svojim poznanstvima na Jahorini, u BiH i svijetu, tako da nećemo stati na ovome“, naglasio je Rudić.

U blizini polazne stanice šestosjeda na Poljicama, svake srijede od 14.00 do 15.00 časova, biće postavljena humanitarna kutija, kako bi uz učitelje skijanja svi ljudi dobrog srca mogli da podrže ovu akciju.

Udruženje škola skijanja „Jahorina“ čini 11 ski-škola i 157 učitelja skijanja, a osnovano je 24. decembra prošle godine.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare