Turska i Rumunija otvaraju prvenstvo, Srbija protiv Albanije, a BiH protiv Crne Gore

0

Sve je spremno za početak Balkanskog odbojkaškog prvenstva za juniorke koje sutra počinje na Palama, rečeno je na konferenciji za novinare koja je danas održana u SPC „Peki“.


Na prvenstvu će nastupiti sedam reprezentacija raspoređenih u dvije grupe, a najviše se očekuje od Srbije i Turske. Selektor reprezentacije BiH Ilijana Duganžić se nada da će i reprezentacija Bosne i Hercegovine uspjeti da se umješa u borbe za medalju.

„Ove godine se sa pravom nadamo da možemo ući u borbu za medalje jer nam je više faktora išlo na ruku. Uslovi za trening i boravak na Palama su odlični, a djevojke su spremne stigle na pripreme reprezentacije“, izjavila je Duganžić.

BiH je svrstana u A grupu sa Crnom Gorom i samoproglašenim Kosovom, dok su u grupi B Srbija, Albanija, Rumunija i Turska.

Na otvaranju prvenstva igraće Turska i Rumunija 27. juna od 15.00 časova. Ono što publika najviše priželjkuje jesu utakmice Srbije i Bosne i Hercegovine za koju nastupa domaća igračica Milica Kusmuk. Srbija će od 17.00 časova biti domaćin Albaniji, dok će Bosna i Hercegovina od 19.00 časova biti domaćin Crnoj Gori. Plasman u polufinale izboriće po dvije prvoplasirane reprezentacije iz obje grupe.

Odbojkaški klub „Jahorina“ Pale već duže vrijeme priprema organizaciju ovog takmičenja te sa nestrpljenjem čekaju početak borbe za medalje.

„Reprezentacije će biti smještene na Jahorini i mi se nadamo da će im boravak biti ugodan. Takmičenje dočekujemo spremni i nadamo se da će sve proteći u najboljem redu“, izjavio je predsjednik Odbojkaškog kluba Jahorina Branislav Blagojević.

Prvenstvo Balkana je od velikog značaja za opštinu Pale i biće veliki test kako bi se u budućnosti apliciralo i za organizaciju drugih takmičenja.

„Drago mi je što ćemo imati priliku da vidimo ove reprezentacije i pozivam građane Pala da ih pozdrave sportskim i fer navijanjem“, izjavio je načelnik opštine Pale Boško Jugović.

U Palama će za vrijeme prvenstva boraviti trofejni trener Srbije Zoran Gajić, trenutno predsjednik Odbojkaškog saveza Srbije, što će za domaćine biti velika čast.

Organizator Balkanskog odbojkaškog prvenstva za juniorke je Odbojkaški klub „Jahorina“ Pale.

{yoogallery src=[/images/stories/reportaze/konferencija-balkansko-prvenstvo-spc-peki-pale-2017/] width=[87] height=[87] title=[Turska i Rumunija otvaraju prvenstvo, Srbija protiv Albanije, a BiH protiv Crne Gore] style=[lightbox] effect=[fade] spotlight=[1] prefix=[thumb87_] thumb_cache_dir=[thumbs87] thumb_cache_time=[1440] load_lightbox=[1] thumb=[plain] rel=[lightbox[mygallery]] load_lightbox=[1] resize=[1] order=[asc] count=[50]}

Raspored:

1. Kolo: utorak, 27. jun:

Turska – Rumunija   15.00 h
Srbija – Albanija   17.00 h
BiH – Crna Gora   19.00 h


2. Kolo: srijeda, 28. jun

Crna Gora – samoproglašeno Kosovo   15.00 h
Turska – Albanija   17.00 h
Srbija – Rumunija   19.00 h

3. Kolo: četvrtak, 29. juni

BiH – samoproglašeno Kosovo   15.00 h
Rumunija – Albanija   17.00 h
Srbija – Turska   19.00 h

Petak, 30. jun:

Razigravanje za plasman 5 – 7. mjesto
A3 – B4   15.00 h

POLUFINALE:
A1 – B2   17.00
B1 – A2   19.00

Subota 1. jul:

Meč za 5. mjesto: B 3 – pobjednik meča  A3 – B4   15.00 h
Meč za 3. mjesto:   17.00 h
Finale:   19.00 h

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare