Na terenima Sportskog centra „Koran“ od 27. do 30. juna biće održan tradicionalni Turnir u uličnom basketu 3 na 3 „Pale 2018“.

Turnir se organizuje osamnaestu godinu, a i ove godine uvršten je na listu FIBA basket turnira.

Igra se po FIBA pravilima 3+1, a pobjednik utakmice je tim koji prvi stigne do 21 poena ili ko ima više poena nakon regularnog vremena od deset minuta. Igra se na jedan koš.

Najbolju ekipu očekuje nagrada od 1000 evra i učešće na challengeru u Lignanu u Italiji, a poraženom u finalu pripašće 300 evra.

Pored seniora igraće i djevojke i dječaci do 2000. godine, a biće održano i takmičenje u zakucavanju i šutiranju trojki.

Kotizacija po ekipi je 100 KM (50 evra), a više informacija može se dobiti i na brojeve telefona 066/788-043 (Marko) i 065/847-635 (Milan).

Titulu pobjednika brani ekipa Golden Hends koja je igrala u sastavu Miroslav Kovač, Darko Rističević, Nikola Pilindavić i Stefan Okuljević, a šampion u šutiranju trojki bio je as sa paljanske Stare Stanice Mladen Pavlović popularni Kalaja.

Autor: Čedo Matović je rođen u selu Previla, opština Foča. Penzioner, veliki zaljubljenik u sport i prirodu i najstariji „border“ na Palama.

 

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

Danas prolazeci pored OŠ „Srbija“ vrlo neprijatno sam se iznenadio kada sam vidjeo da su konstrukcije koseva uklonjene sa vanjskih terena.
Cesto prolazim pored tih terena i vidjam djecake vecinom srednjoskolskog uzrasta kako igraju kosarku ali danas nije bilo ni koseva ni djecaka.
Da li postoji neko razumno objasnjenje za ovo?