Na Jahorini je danas održan prvi turnir u odbojci na snijegu „Trofej Jahorina 2020“, koji je okupio 50 takmičara.

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović izjavio je novinarima da je odbojka na snijegu u svijetu, posebno u Evropi, sve popularnija i pretenduje da postane olimpijski sport.

„Cilj organizacije promotivnih turnira, poput ovoga, jeste da odbojka na snijegu u budućnosti dobije status olimpijskog sporta i da se pojavi na zimskim i ljetnim Olimpijskim igrama“, istakao je Popović.

On je naveo da je Odbojkaški savez BiH donirao opremu za Olimpijski centar „Jahorina“, kao i za Bjelašnicu gdje će biti održan naredni turnir.

Jedan od organizatora turnira Srđan Baralić rekao je da se na turnir prijavilo 10 ekipa i to pet muških i pet ženskih, s ciljem da se privuče sve veća pažnja ljubitelja odbojke, ali i sporta uopšte.

On je napomenuo da se mjesec dana intenzivno radilo na pripremi turnira i da se nada da će to prerasti u tradiciju, te zahvalio Olimpijskom centru za ustupljen prostor na platou Poljice.

Generalni sekretar Odbojkaškog saveza Beograda Igor Miljković rekao je da mu je drago što se turnir održava na olimpijskoj ljepotici i smatra da će odboja na snijegu postati olimpijski sport, kao i da će mu poslužiti iskustva organizatora.

Turnir su organizovali Odbojkaški klub i sudijski odbor sa Pala, uz podršku Odbojkaškog saveza Republike Srpske, opštine Pale, grada Istočno Sarajevo i Olimpijskog centra „Jahorina“, te brojnih društvenih i privrednih subjekata.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare