Turnir u malom fudbalu „Koran-Pale“ počinje 10. juna

1

Na Palama će 10. juna biti otvoren Tradicionalni turnir u malom fudbalu „Koran-Pale 2022“ koji će okupiti dvadesetak ekipa sa područja Sarajevsko-romanijske regije i šireg dijela BiH, rečeno je iz Organizacionog odbora turnira.

Pobjednik će osvojiti 6.000 KM, drugoplasirana ekipa 1.000, dok će treće mjesto biti nagrađeno za 500 KM.

Žarko Čović iz Organizacionog odbora ovog turnira rekao je da je cilj ovogodišnjeg 60. tradicionalnog turnira da vrate publiku na sportske manifestacije.

On kaže da turnir ima dugu tradiciju koju žele da nastave, pa će organizovati zanimljive događaje, kao što je izvlačenje nagrada, predstavljanje veterana turnira, što će na neki način motivisati publiku da posjeti manifestaciju.

Čović kaže da će sve utakmice početi od 18.00 časova, te da je u planu da dnevno budu odigrane četiri utakmice.

Prema njegovim riječima, paljanskoj publici kroz turnir žele da predstave i dvije djevojke – Nataliju Mirković, pionirskog reprezentativca BiH u ženskom fudbalu i Mariju Anu Milinković, seniorskog reprezentativca BiH u ženskom fudbalu i najboljeg igrača premijer lige.

Zahvalivši za pokroviteljstvo opštini Pale i gradu Istočno Sarajevo, tehničkom sponzorstvu turnira Studenskom centru Pale, logističkom pokroviteljstvu Udruženju za razvoj mladih „Omega“ i svim drugim sponzorima koji su podržali manifestaciju, Čović je istakao da će se truditi da ovaj sportski događaj bude prepoznatljiva na Palama.

Član Organizacionog odbora turnira Vladimir Kovačević pozvao je ljude da posjete Pale, navodeći da su uslovi za igru poboljšani zahvaljujući Studenskom centru Pale.

On je naveo da prijave za ekipe traju do ponedjeljka, 6. juna.

Milinkovićeva je pozvala sve ljude na dođu na turnir i da zajedno sa njima budu dio ove priče, a Mirkovićeva, koja trenira fudbal već tri godine, istakla je da na ovaj ovaj način žele da promovišu sport i ljepotu fudbala.

Turnir će trajati do 20. juna na sportskim terenima Studentskog centra Koran na Palama.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
1 Коментар
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sve pohvale za organizacioni odbor, a posebno za velikog sportskog radnika Vladimira Kovacevica!
Konacno pravi ljudi na pravom mjestu da vrate turniru stari sjaj koji je imao.
Sve najbolje!