Turnir „Stanko Lopatić“ okupio oko 200 džudista

0

Na Palama je u subotu održan prvi međunarodni džudo kup „Stanko Lopatić 2017“ u organizaciji DŽudo i sambo kluba „Crepoljsko“ iz Istočnog Starog Grada na kojem je učestvovalo 29 klubova i 198 takmičara.

Predsjednik DŽudo i sambo kluba „Crepoljsko“ Aleksandar Cincar rekao je novinarima da je ovo značajan turnir koji se organizuje u znak sjećanja na džudistu Stanka Lopatića, čovjeka koji je postigao značajne rezultate u bivšoj Jugoslaviji i učesnika olimpijskih igara.

Cincar je istakao da je turnir međunarodnog karaktera, te da je prisutno 198 takmičara i 29 klubova iz Srbije, Crne Gore, FBiH i Republike Srpske, u konkurenciji juniora i juniorki, kao i mlađih i starijih pionira i pionirki.

Predsjednik DŽudo saveza Srbije Ivan Todorov rekao je da je prezadovoljan inicijativom da se organizuje turnir povodom velikog šampiona Jugoslovenskog džudiste, kao što je bio Stanko Lopatić.

„Poslije 22 godine se organizuje ovaj turnir što više daje na značaju i govori da sva ova djeca treba da budu šampioni kao što je bio on jer je porijeklom odavde. Najznačajnije jeste da djeca, zbog kojih se sve ovo danas radi, šire poruku prijateljstva i pravog načina života“, ijavio je Todorov.


Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je opština zajedno sa opštinom Istočni Stari Grad i Gradom Istočno Sarajevo sa zadovoljstvom prihvatila da bude pokrovitelj turnira, te da ovaj turnir treba da preraste u tradiciju.

On je rekao da će opština i dalje finansijski, materijalno i moralno da podržava ovaj turnir kao i druge sportske manifestacije, s obzirom da ima dosta vrhunskih sportista.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović rekao je da mladi imaju dosta kapaciteta i znaju šta je sport, a da ova opština zajedno sa Gradom Istočno Sarajevo treba da postane jedno pravo sportsko borilište.

Na turniru su se pojavili vrlo važni gosti iz svijeta džudoa kao što su Vuk Rašović, jedan od utemeljivača džudo sporta u Jugoslaviji, dobitnik brojnih nagrada, zatim Ivan Todorov – višestruki prvak u svim uzrasnim kategorijama, predsjednik DŽudo saveza Srbije, predsjednik Sportske akademije u Beogradu, Slavko Obadov, višestruki prvak Jugoslavije u džudou i sambu, kao i mnogi drugi kojima je pvaj sport u krvi.

Međunarodni džudo kup se održava u Sportsko-poslovnom centru „Peki“.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare