Turnir „Samoborska“ neobičnom atmosferom privukao 45 ekipa

0

FOČA – Intoniranjem himne „Bože pravde“ i vatrometom, na igralištu fočanske Osnovne škole „Veselin Masleša“ počeo je Peti turnir u uličnom fudbalu „Samoborska 2017“, na kojem učestvuje rekordnih 45 ekipa.


Ovo po mnogo čemu neobično takmičenje, organizovano na košarkaškom igralištu smještenom između školskog zida sa jedne i željezne ograde sa druge strane, bez izvođenja auta, uz golove od košarakaških konstrukcija, iz godine u godinu privlači sve više učesnika, ali i publike.

Upravo je činjenica da turnir organizuje grupa entizijasta, koja je sopstvenim sredstvima osvijetlila teren, uticala na posebnu atmosferu koja krasi ovo takmičenje, a na kojem učestvuju kako aktivni sportisti – fudbaleri, košarkaši, odbojkaši, karatisti, stonoteniseri i članovi drugih fočanskih klubova, tako i rekreativci.

Ekipe broje po četiri igrača na terenu uz dvije zamjene, tako da ove godine učestvuje ukupno 270 takmičara, čime je još jednom „Samoborska“ potvrdila da je najmasovniji sportski događaj u Foči.

Mirko Kovač, jedan od organizatora turnira, koji je počeo sinoć, kaže da su ove godine pojačali osvjetljenje, tako da teren obasjava ukupno šest reflektora. Kroz smijeh govori da ne zna ko će snositi troškove struje.

„Struju smo obezbijedili iz komšijskih kuća“, kaže Kovač.

Takmičenje, nazvano po predratnom imenu ovog fočanskog naselja, kojeg se stanovnici ne odriču, specifično je i po neobičnim nazivima ekipa. Mada je ove godine nešto manje takvih sastava, po duhovitim imenima izdvajaju se timovi „Šta je ručku“, „Prženi uštipci“, „Štekdoza“.

Ambijent je uljepšan i velikom srpskom trobojkom, koja je okačena na zid škole, a jedna od novina je i rok koncert koji će biti organizovan zadnjeg dana takmičenja, nakon finalnog susreta.

Uz momke iz Samoborske, organizator turnira je i Asocijacija mladih Foča, a takmičenje će trajati sedam dana.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare