Turizam pokretač čitavog razvoja

0
PALE – Svjesni smo da smo ušli u prilično teško razdoblje, koje će obilježiti ekonomska kriza, a čije posljedice vjerovatno neće zaobići ni opštinu Pale i njene građane. Ipak, uvjeren sam da smo u ovu godinu ušli spremni i sposobni da se uhvatimo ukoštac sa svim problemima.

Ovo je na jučerašnjem prijemu za privrednike i predstavnike javnog života Pala izjavio načelnik najveće gradske opštine Istočnog Sarajeva Slobodan Savić.

– Smatram da smo smogli snage i mudrosti da, nakon lokalnih izbora, izbjegnemo veće trzavice i političke sukobe, jednoglasno usvojimo buyet opštine i krenemo u realizaciju započetih projekata i planova na dobrobit svih građana -poručio je Savić.

On je naglasio da je u prethodne četiri godine učinjeno sve kako bi se ljepše i bolje živjelo, ocijenivši da su uloženi trud znali da prepoznaju i pažljivi inostrani posmatrači, ali i republičke vlasti, koje su Pale svrstale u red razvijenih opštinskih sredina.

– Cilj nam je da ostanemo grad koji će se u budućnosti oslanjati na razvoj turizma i poljoprivrede. Želimo da budemo ekološka i turistička prijestonica Republike Srpske, ostanemo univerzitetski, trgovački, sportski i kulturni centar ovog regiona – rekao je Savić.

On je dodao da se očekuje i realizacija više velikih projekata, kao što je izgradnja novog zdanja Ekonomskog fakulteta, studentskih domova, nastavak izgradnje započete dvorane i njenog pretvaranja u univerzitetsko-sportski centar, završetak izgradnje škole „Srbija“, tunela Stambulčić… Savić je rekao da je potrebno realizovati projekte izmještanja gradske toplane, a najavio je i produžetak centralnog gradskog šetališta Promenada, nastavak izgradnje Sabornog hrama na budućem novom trgu, kao i brojne projekte na razvoju ruralnih dijelova opštine.

Investicijska konferencija

Savić je najavio da u opštini ozbiljno razmišljaju o skorom organizovanju velike investicijske konferencije na ovom području, do koje bi realno moglo doći adekvatnom promocijom Jahorine i drugih potencijala, koja bi privukla ulagače.

– Planiramo i formiranje posebnih industrijskih zona, spremni smo da uložimo trud, primijenimo neke oprobane recepte i vjerujemo da rezultati neće izostati – kazao je Savić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare