Turizam i na tanjiru

0

Turizam i na tanjiru

Opština Pale i grad Istočno Sarajevo čvrsto vjeruju da su turizam i proizvodnja zdrave hrane razvojna šansa ovog dijela Republike Srpske, a pomoć u ostvarenju tog cilja ponajviše im pruža Turistička organizacija Istočnog Sarajeva.

Ovo je rečeno tokom svečanosti na Kadinom vrelu podno Jahorine, gdje je ova organizacija i upriličila promociju biltena sa prvog Gastrofestivala “Trpeza ljubavi”, održanog zimus na olimpijskoj ljepotici, uz učešće četrdesetak izlagača.

Gradonačelnik grada Istočno Sarajevo Radomir Kezunović istakao je da svi stanovnici treba da se ponašaju kao pravi, dobri domaćini, jer je to i najbolji način da se dostojno predstavljaju grad i pitomo podneblje u kojem žive, rade i stvaraju.

– To je najbolji put da se predstavimo u pravom svjetlu, a to  će znati da prepoznaju i turisti, koji će nam, vjerujemo, dolaziti sve češće i u sve većem broju – poručio je Kezunović, naglasivši da “turizam jeste strategija razvoja ovog grada”.

Načelnik Pala Slobodan Savić podsjetio je da i ova opština najviše nade polaže upravo u razvoj turizma i poljoprivrede, odnosno proizvodnje zdrave hrane, rekavši i da je jahorinski gastrofestival “logičan nastavak takve zamisli i novi vid turističke ponude u ovom kraju”. On je dodao da “ovdje postoje rijeke bogate ribom, šume pune divljači, planine okupane ljekovitim biljem, te, naravno, ljudi koji su spremni da sve to iskoriste za dobrobit turista i njihovih domaćina”.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Savo Kovač podsjetio je da je jahorinski Gastrofest na najbolji način predstavio domaću kuhinju ovog kraja.

I susret na Kadinom vrelu obilježila je “Trpeza ljubavi”, pa su posjetioci mogli da probaju pečenje, specijalitete od mesa divljači, kao i posnu hranu koju su pripremile članice Kola srpskih sestara “Sveta velikomučenica Tekla” iz Pala.

Turizam plus

Da je susret na Kadinom vrelu predstavljao više od druženja i obične promocije, potvrđuje i činjenica da je tu boravila i ekipa turističkog magazina “Turizam plus”. Tako će šira javnost ovih dana biti u prilici da slikom sa malih ekrana uživa u nesvakidašnjem ambijentu prelijepog Kadinog vrela.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare