Trougao sa Mokrom gorom i Andrićgradom

0

SOKOLAC – Proslavljeni režiser Emir Kusturica rekao je večeras da Sokolac može činiti trougao sa Mokrom gorom i Andrićgradom i da projekat etno-naselja može da bude jedan od stubova opstanka naroda na ovom terenu.

Kusturica je rekao da sa načelnikom opštine Sokolac Milovanom Bjelicom treba razraditi koja vrsta etno-naselja treba da bude izgrađena.

On je na Božićno-novogodišnjem prijemu, koji je večeras organizovao Bjelica, ukazao da je stara ideja o očuvanju životne sredine i socijalnim projektima koji se uklapaju u ono što se u svijetu zove održivi razvoj.

Kusturica je napomenuo da je u Mokroj gori startovao veliki socijalni projekat sa ogromnom infrastrukturom, koji je nedavno dovršen.

On je rekao da je brza realizacija ideje o Andrićgradu započela zahvaljujući predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.

Kusturica je naveo da je zamislio Andrićgrad kao projekat koji će narodu na tom prostoru omogućiti opstanak, a ne samo zaposlenje.

On je rekao da Bjeličina ideja da se nešto uradi na Sokocu predstavlja novi izazov i istakao da projekti obezbjeđuju opstanak naroda na jednoj teritoriji.

Bjelica je nedavno saopštio da je Kusturica zainteresovan za izgradnju etno-sela na Romaniji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare