Trivić: Kamp na Jahorini – podrška talentovanoj djeci

0

Više od 350 djece iz Republike Srpske boraviće na Jahorini od 6. do 8. juna u okviru prvog „Talent kampa 2022“, gdje će na drugačiji način sticati nova znanja od eminentnih stručnjaka iz Srpske i Srbije iz različitih oblasti prirodnih, društvenih nauka, umjetnosti i sporta, rekla je ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić.

Trivićeva je poslije sjednice Organizacionog odbora kampa izjavila novinarima u Banjaluci da je kamp namijenjen za talentovanu i darovitu djecu Republike Srpske, pobjednicima republičkih takmičenja.

Ona je naglasila da kamp organizuju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Republički pedagoški zavod u saradnji sa Inovacionim centrom, a pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Trivićeva je podsjetila da su resorno ministarstvo i Vlada Srpske nagrađivali ovu djecu obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika, organizovanjem prijema kod predsjednika Vlade.

„Na ovaj način smo željeli da direktno podržimo upravo one najbolje koji su se pokazali na republičkim takmičenjima osnovnih i srednjih škola u Srpskoj i da pokažemo da nam je stalo da nagrađujemo njihov rad i da im možemo obezbijediti dodatne edukacije koje će koristiti u njihovom daljem profesionalnom razvoju“, rekla je Trivićeva.

Proslavljeni srpski rukometaš Mladen Bojinović rekao je da mu je drago što je dio fenomenalne priče i izrazio nadu da će kamp svake godine biti brojniji.

Bojinović je naveo da će njegovo prisustvu u kampu značiti podršku i podsticaj mladim ljudima da se bave sportom, da izrastu u prave ljude i budu veliki šampioni.

Master tehnologije sa Prirodnomatematičkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Dragana Stević rekla je da će u dvije radionice na zanimljiv način biti predstavljena prirodna bogatstva Republike Srpske.

„U okviru toga ćemo uraditi i nekoliko eksperimenata gdje će učenici imati priliku da fizički manipulišu sa mineralima, te će vidjeti kako to klimatske promjene utiču na fizičko-hemijske osobine minerala“, rekla je Stevićeva.

Akademski slikar Aleksandra Kuzmanović rekla je da će na Jahorini održati likovnu radionicu sa mlađom djecom na kojoj će biti pravljene maske, što će, kako kaže, podstaći sve aspekte njihovog razvoja.

Specijalni gosti kampa biće programski direktor Dječijeg kulturnog centra Beograd Leontina Papić i proslavljeni srpski džudista Nemanja Majdov.

(www.palelive.com / Srna / Foto: TO Jahorina – Istočno Sarajevo)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare