Trijumf pionira Varde

0

VIŠEGRAD – Pionirska Selekcija Košarkaškog kluba „Varda HE“ osvojila je prvo mjesto na završnom, finalnom turniru mlađih selekcija košarkaškog Područnog odbora Romanija-Hercegovina, koji je održan u Višegradu.

Titulu prvaka pioniri „Varde HE“ osvojili su odličnim igrama u konkurenciji vršnjaka „Slavije“ iz Istočnog Sarajeva i „Leotara“ iz Trebinja.

U prvoj utakmici pioniri „Varde HE“ su slavili nad ekipom „Slavije“ rezultatom 70:34, a u završnoj utakmici pobjedili su „Leotar“ iz Trebinja, rezultatom 63:53.
Ekipa „Slavije“ pobjedila je trebinjse, rezultatom, 62:27.

Za najiskusnijeg igrača završnog turnira pionira, po ocjeni trenera, proglašen je Miloš Ćeranić iz Trebinja, najuspješniji strijelac, sa 55 poena, bio je višegrađanin Milenko Frganja, a najuspješniji u šutiranju trojki bio je višegrađanin Dalibor Ilić.

Utakmice na završnom turniru sudili su: Boro Njegovanović, Marko Heleta i Samojko Vranac.

Mladi višegradski košarkaši, pobjedom na ovom turniru, plasirali su se na završmi turnir pionira Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Po ocjenama brojnih stručnjaka, koji su pratili utakmice na ovom turniru, opredjeljenje uprave „Varde HE“ na pojačanom radu sa mladim selekcijama i zalaganje njihovih trenera Borka Pereule i Marka Bojića pokazalo se itekako opravdanim.

(www.palelive.com / opstinavisegrad.com)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare