Tribina „Ratnohuškačke prijetnje i položaj srpskog naroda u BiH“ 23. avgusta

6

Boračka organizacija opštine Pale organizovaće 23. avgusta javnu tribinu „Ratnohuškačke prijetnje i položaj srpskog naroda u BiH“, a povod su ratnohuškačke izjave bošnjačkih političkih i vjerskih vođa.

Iz Boračke organizacije Pala pozvali su borce i pripadnike boračkih kategorija, predstavnike akademske zajednice, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve, udruženja proistekla iz Odbrambeno-otadžbinskog rata, udruženja penzionera, omladinskih organizacija, sportskih klubova, te ostala udruženja i organizacije, ali i sve stanovnike Sarajevsko-romanijske regije da učestvuju na ovoj javnoj tribini.

„Cilj nam je da se donesu zaključci koje bi poslali na adrese svih važnih institucija u Republici Srpskoj i Srbiji. Uvodničari će biti ugledni profesori, vojno-politički analitičari, ratni komandanti“, naveli su iz Boračke organizacije Pala.

Boračka organizacija sa Pala je na svojoj „Fejsbuk“ stranici navela da na tribinu neće biti pozvani političari, ali će tražiti podršku za organizaciju, dok od građana može učestvovati ko god želi i biće ostavljena mogućnost javne rasprave između učesnika i gostiju.

Želja im je, kako kažu, da sa što više učesnika dobiju podršku za odgovor na važno pitanje – kako da srpski narod opstane u BiH i sačuva Republiku Srpsku?

Tribina će početi u 18.00 časova u sali Kulturnog centra Pale.

(www.palelive.com / Srna / Foto: Opština Pale)

Прати тему
Обавијeсти мe о
6 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Treba čestitati Boračkoj organizaciji opštine Pale na organizovanju ove javne tribine, koja je bilo jako potrebna da se čuje glas Srpskog naroda u ovim aktuelnim, turbulentnim zbivanjima i izazovima pred koji je stavljen narod i nacija u cijelini kada je u pitanju opstanak Republike Srpske za koju su živote dali naši najbolji očevi, sinovi i braća. Te ogromne žrtve i stradanje ne smiju biti zaboravljene i moraju biti opomena mrtvih da mi živi moramo braniti Republiku Srpsku koja nam je jedini garant opstanka na ovim prostorima.

To Ti tako misliš…očito da si i Ti bio nekad član “Pokreta za naš grad“…

Crni Mile,

Pokusavam da shvatim logiku kojom ti razmisljas, no bezuspjesno. Koje je poveznica izmedju ova dva komentara? Kakve veze ima nekadasnje clanstvo u politickoj partiji i ova tribina. Jasno nam je da te je mrznja zaslijepila, ali ovakav komentar je pravo siroce i samo ogoljava uzasni nacin na koji tvoj mozak funkconise.

Kako odbraniti Republiku Srpsku i sačuvati srpski narod u BiH? Pa vrlo jednostavno. Nisu nama toliki problem predizborni pokliči teferič džihadlija iz SDA, već je najveći problem u tome što smo mi sami sebe katastrofalnom nacionalnom, socijalnom, ekonomskom i institucionalnom politikom doveli sebe u Republici Srpskoj skoro pa na ivicu nestanka! Ljudi iz Boračke organizacije ne godinama, već decenijama ćute i nijemo posmatraju kako nekadašnji dezerteri i ratni profiteri organizovano, sistematski, planski pljačkaju ovu istu državu koju su ti sami borci stvorili borbom ioružjem i krvlju. Glasaju zdušno za te iste koji su na brzinu pokupovali diplome parama opljačkanim od ovog naroda i niko ništa. Ćute ko zadušne babe! Ćute dok se na najodgovornija mjesta u institucijama „zapošljava“ neobrazovani šljam sa debelom guzovačom, a ne zaista školovani, kompetentni ljudi. Ćute dok im ti isti dezerteri ispred nosa rasprodaju Jahorinu, firme, placeve, dok im sinove, kćerke i unučad ucjenjuju za pripravnički staž i iole normalan posao. Gospodo, Bošnjaci i radikalni islamisti su to što su i ko su. Ne znamo ih od juče. Nije problem toliko što oni imaju svoje ciljeve koji se manje više svode na isto-da Srbi brže ili sporije nestanu iz BiH. Problem pravi je u tome što… Čitaj dalje »

Bravo Miljane! Svaka ti je na mjestu! Samo bi još trebalo j a s n i j e dodati da su za sve iznesene probleme i stanje u keje je dovedena Republika Srpska, skoro, pa isključivo „zaslužan“ najviši politički i državni vrh koji je na vlasti već 20-tak godina.

Bravo za komentar!