Tri ugostiteljska objekta prekršila epidemiološke mjere

5
Ilustracija

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo tokom vikenda je kontrolisano šest ugostiteljskih objekata i tom prilikom evidentirana tri krivična djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, utvrđeno jedno prekoračenje radnog vremena, te izdata četiri prekršajna naloga.

Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo su u noći između 29. i 30. januara izvršili 10 racija i blokada s ciljem sprečavanja krivičnih djela i unapređenja stanja u oblasti javnog reda i mira, sa posebnim akcentom na kontrolu poštivanje zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije.

Pripadnici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo i Jedinice žandarmerije Istočno Sarajevo izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu u Karađorđevoj ulici u Istočnom Sarajevu i tom prilikom u objektu zatekli 128 lica, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policija je u Rogatici izvršila raciju u ugostiteljskom objektu u Ulici Kovači, u kome su zatečena 154 lica.

Pripadnici Policijske stanice Pale, Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja i Jedinice žandarmerije izvršili su raciju u ugostiteljskom objektu u Ulici Serdar Janka Vukotića u Palama i zatekli 76 lica.

O nepoštivanju mjera, odnosno o broju lica zatečenih u ugostiteljskim objektima obaviješten je tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koji je naložio da protiv vlasnika ovih objekata budu dostavljeni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima.

Tokom operativno-taktičkih mjera, izvršen je pregled većeg broja lica i vozila, kontrolisan i sankcionisan veći broj vozača sa akcentom na kontrolu prisustva alkohola u krvi, dodaje se u saopštenju.

S ciljem zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo će i u narednom periodu nastaviti sprovođenje mjera iz svoje nadležnosti.

Iz Policijske uprave Istočno Sarajevo apeluju na građane da nadležnim službama prijave neodgovorne pojedince ili grupe koji svojim ponašanjem mogu da ugroze zdravlje ljudi.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
5 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Blago nama sto ste revnosni. Dosli malo da izlijece komplekse, pokazu silu na nejakim, napisu koju kaznu bez osnova za vrijedjanje sluzbenih lica…A to sto je svake srijede, petka i subote svi ugostiteljski objekti prebukirani, ne postuju se nikakve mjere, sto na Jahorini ide muzika uzivo, nema ogranicenja radnog vremena, prebukirani kafici i restorani bez minimuma protivepidemijskih mjera, to nista. Bitno je da na sirotinji lijecite svoje komplekse…

Ne smije se kod svakog gazde ni vrsiti racija… Zasto policajci da se izlazu raznim rizicima, a slabo placeni i slabo podrzani od strane nadleznih i sudstva.

Sirotinja nema u vlasnistvu kafice, a nema ni za sjedenje u njima u to doba.

Meni samo nije jasno cemu izivljavanje na ugostiteljima i dokada ce ovo da bude?? Pa gospodo izadjite na Jahorinu ima li gore ikakvih mjera? Udjite u koju hocete prodacnicu u Palama onoliko koliko vi maski pronadjete ja ih pojedem, sem onih sto se prodaju. O distanici da ne pominjem

Deset racija izivljavanje? Treba to mnogo vise pa i na Jahorini po ugostiteljskim objektima normalno…