Trenira tridesetak atletičara

0

SOKOLAC – Na sokolačkom stadionu Bara u toku je atletski kamp na kome dva puta dnevno trenira tridesetak atletičara iz 15 klubova iz Republike Srpske.

U okviru atletskog kampa, koji traje od 29. jula do 5. avgusta, radi se po grupama u disciplinama: bacanje kugle, koplja, diska, trčanje i drugo.

Nebojša Matijević, trener u Atletskom klubu „Borac“ iz Banjaluke rekao je Srni da sa atletičarima radi pet trenera iz Srpske s ciljem sportskog usavršavanja atletičara, kao i njihovog druženja da bi se naučili kolektivnom i timskom radu.

On je naveo da je organizator kampa Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske, podsjećajući da je riječ o tradicionalnoj sportskoj manifestaciji koja se održava na Sokocu od izgradnje atletske staze.

Matijević kaže da u kampu treniraju mlađi i stariji juniori laganim treninzima kako bi u pojedinim tehničkim disciplinama bili otklonjeni neki nedostaci, kao i da bi bila razmijenjena iskustva među trenerima kako bi atletičari postizali bolje rezultate na narednim takmičenjima.

U atletskom kampu borave i četiri atletičara i jedan trener iz Atletskog kluba „Split“.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare