Trening za konsultante, promotere i zaposlene

0

ISTOČNO SARAJEVO – U Istočnom Sarajevu danas i sutra se održava dvodnevni trening konsultanata, koji je namijenjen i promoterima i zaposlenima u kompanijama koji već djeluju ili će djelovati u budućnosti kao predstavnici sistema upravljanja kvalitetom.


Iz Delegacije EU u BiH saopšteno je da se trening održava u organizaciji projekta “Podrška za uvođenje sistema upravljanja kvalitetom u BiH”, čiji je cilj da sertifikuje 100 malih i srednjih poduzeća iz BiH i koji podrazumijeva organizaciju niza seminara koji će da obezbijede savjetovanje tih preduzeća u implementaciji sistema upravljanja kvalitetom po zahtjevima standarda ISO 9001:2008.

Svoje znanje kroz interaktivna i praktična predavanja podijeliće šest iskusnih instruktora, a ciljne grupe su konsultanti, konsultant kandidati, promoteri ISO 9001 za upravljanje kvalitetom iz javnih ili privatnih agencija i osoblje zainteresovano za ovu oblast.

Osim u Istočnom Sarajevu, dvodnevni seminari biće održani u februaru i martu u Mostaru, Tuzli, Banjaluci i Brčkom.

Projekat “Podrška za uvođenje sistema upravljanja kvalitetom u BiH” trajaće 24 mjeseca, a finansira ga EU iz sredstava IPA u iznosu od 1.875.000 evra.

U saopštenju se ističe da, nažalost, mnogi poslodavci i zaposleni imaju negativan stav prema standardu ISO 9001, a da uopšte nisu upućeni u osam principa upravljanja, na kojima se on zasniva.

Vrlo je bitno znati da menadžment ove principe može koristiti kao okvir za usmjeravanje organizacije u pravcu poboljšanja performansi.

ISO 9001 je pogodan za sve organizacije koje žele da poboljšaju način upravljanja, bez obzira na veličinu ili djelatnost organizacije, a kompatibilan je i sa drugim standardima sistema menadžmenta.

Svrha ovog standarda je povećanje efikasnosti organizacije kroz primjenu procesnog pristupa, a njegova prednost je obezbjeđenje veza između pojedinačnih procesa, sektora i njihove interakcije.

Ovakav model povećava povjerenje klijenata u proizvod/uslugu i vodi ka boljem pozicioniranju na tržištu.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments