Traže izmjenu odluke o legalizaciji placeva

0

ZVORNIK – Predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida /RVI/ Zvornik Dragislav Mijanović izjavio je danas da će članovi ovog udruženja blokirati rad lokalnog parlamenta ukoliko Skupština opštine /SO/ na narednom zasjedanju ne uvrsti u dnevni red inicijativu za izmjenu odluke o legalizaciji placeva ovoj kategoriji stanovnika.

Mijanović je na konferenciji za novinare pojasnio da će se članovi Udruženja RVI okupljati pred početak rada SO i čekati stav odbornika o ovom pitanju.

„Ako odbornici SO uvrste u dnevni red izmjenu odluke o legalizaciji placeva za RVI, odgađamo proteste“, rekao je Mijanović.

Podsjetivši da je 350 RVI dobilo placeve za gradnju porodičnih kuća, Mijanović je rekao da je samo 10 odsto RVI uspjelo u prošloj godini da otkupi placeve, dok ostali nisu bili u mogućnosti zbog lošeg opšteg ekonomskog stanja.

Mijanović je dodao da je zvorničko Udruženje RVI 21. februara uputilo zahtjev opštini Zvornik za podnošenje prijedloga SO Zvornik za dodjelu placeva besplatno ili u naknadi od 0,50 do jednu KM po metru kvadratnom, koji su dodjeljeni RVI od prve do desete kategorije.

„Zbog lošeg ekonomskog stanja, koje se manifestuje i na opštinu Zvornik, te zbog velikih troškova provođenja postupka legalizacije, znatan broj RVI nije u mogućnosti da provede cjelokupnu proceduru za dobijanje naknadnog odobrenja za gradnju i upotrebu objekta, zbog čega je potrebna izmjena odluke o legalizaciji placeva“, rekao je Mijanović.

Zamjenik načelnika opštine Zvornik Bojan Ivanović potvrdio je da je Udruženje RVI uputilo zahtjev da se ta tačka uvrsti u dnevni red sjednice SO Zvornik, koja će biti održana u četvrtak, 19. marta.

„Na sastanku, koji smo imali juče, sa predstavnicima ovog udruženja i opštinske Organizacije porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila dogovoreno je da će ta tačka biti predmet dnevnog reda na SO“, rekao je Ivanović.

On je naglasio da je na sastanku rečeno da će opština tim kategorijama stanovništva izaći u susret, u skladu sa zakonom i nadležnostima koje ima.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare