Trasa auto-puta za Beograd mora ići preko Višegrada

1
Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Mijat Šarović

FOČA – Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Mijat Šarović rekao je danas u Foči da je stav rukovodstva te stranke da trasa auto-puta Sarajevo-Beograd mora da ide preko romanijskog platoa i Višegrada do Vardišta na granici sa Srbijom.

On je na konferenciji za novinare naveo je da je ovaj put najznačajniji infastrukturni, a možda i kapitalni projekat u istoriji ovog područja.

„Zašto je prioritet ta dionica – zato što bi više od 80 odsto išla kroz Republiku Srpsku, a trasa preko Tuzle bi išla više od 80 odsto kroz Federaciju BiH. Drugi razlog je taj što je regulacionim planom Republike Srpske već predviđena izgradnja auto-puta od Banjaluke do Bijeljine i taj dio se već nastavlja po završteku dijela do Doboja“, rekao je Šarović.

On je istakao da Ujedinjena Srpska ima odgovoran pristup prema cjelokupnoj teritoriji i svim građanima Srpske.

Za trasu auto-puta preko Tuzle, Brčkog i Bijeljine, koja je preporučena deklaracijom parlamenta BiH, Šarović je rekao da primarno odgovara bošnjačkom narodu i da je neprirodno da je njen glavni protagonista /zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH/ Mladen Bosić, koji bi trebao da zastupa srpske interese u BiH.

Potpredsjednik Ujedinjene Srpske Žarko Kovačević rekao je da je čudna i neobična deklaracija koja je usvojena u parlamentu BiH, a koja nema obavezu da bude primijenjena.

„Čudno je da čovjek koji predstavlja dio srpskog naroda može da stoji iza takve deklaracije, a da ne vodi računa šta je stav legalnih organa Republike Srpske. Neko će reći da je lokalni patriota ili da smo mi lokalne patriote, ali ako su institucije Srpske stanovišta da taj put ide preko Romanije i Višegrada, ne znam odakle drugim ljudima pravo da to mišljenje usaglašavaju na drugi način sa predstavnicima Federacije“, rekao je Kovačević.

Ujedinjena Srpska održala je danas u Foči sastanak Regionalnog odbora za Izbornu jedinicu devet u kojoj ova stranka, kako je rečeno, na izborima 2018. godine očekuje više od 4.000 glasova.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments

U pametnim državama takvi putevi prolaze pored grada nikad direktno kroz grad. Komercijalni saobraćaj traži što kraće vreme, a neke pametne glave hoće da šleper putuje kao da je krenuo na turističko putovanje…