Traktoristima uručena rotaciona svjetla

0

ZVORNIK – Predstavnici Auto-moto društva „Semafor“ iz Zvornika danas su u zvorničkom naselju Čelopek podijelili vozačima traktora i drugih poljoprivrednih mašina po deset žutih rotacionih svjetala i svjetloodbojnih prsluka, kao i edukativni materijal s ciljem povećanja nivoa bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.
Ovu aktivnost pod nazivom „Osvjetlaj obraz, domaćine! Označi traktor žutim rotacionim svjetlom“ sprovodi Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa ministarstvima unutrašnjih poslova, saobraćaja i veza i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, kao i sa lokalnim zajednicama.

Domaćin aktivnosti u Čelopeku poljoprivrednik Čedo Erić, kod koga su se okupili i drugi traktoristi, posjeduje više traktora i poljoprivrednih mašina.

Sekretar Auto-moto društva „Semafor“ Vladanka Ješić rekla je da se ova aktivnost sprovodi u 50 opština Republike Srpske, dodavši da je cilj sprovođenja kampanje povećanje bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj povećanjem bezbjednosti vozača traktora na javnim putevima.

Poljoprivrednik Savo Erić rekao je da je veoma dobro što stručni ljudi pomažu traktoristima i vozačima poljoprivrednih mašina da se bezbjednije kreću u saobraćaju.

On je naglasio da je saobraćaj, kad je u pitanju područje Zvornika, veoma intenzivan i da ga traktori usporavaju, posebno u vrijeme sezonskih radova, ali su poljoprivrednici primorani da voze poljoprivredne mašine i magistralnim putevima kako bi došli do svojih oranica.

„Zato je obilježavanje poljoprivrednog vozila i svjetloodbojni prsluk dobra preventiva za traktoriste jer ih drugi vozači lakše uočavaju, čime se izbjegavaju neželjene posljedice“, rekao je Erić.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare