Trajna obaveza Srpske je da brine o onima koji su je stvarali

0
Trajna obaveza Srpske je da brine o onima koji su je stvarali

FOČA – Dan Republike Srpske – 9. januar obilježen je u Foči služenjem parastosa poginulim borcima Vojske Republike Srpske na groblju Božovac, posjetom spomen-sobi i polaganjem cvijeća na centralni spomenik srpskim žrtvama Odrambeno-otadžbinskog rata.Na prijemu za zvanice, zamjenik načelnika opštine Zoran Elez rekao je da je Srpska nastala kao izraz želje i potrebe srpskog naroda za zaštitom svojih prava, integriteta i života na vjekovnim ognjištima.

„Republika Srpska je nastala voljom naroda da živi od svog rada, na svojoj zemlji u prosperitetnoj i pravednoj državi. Za tu ideju živote su dali najbolji srpski sinovi, a mnogi su i ranjeni“, rekao je Elez.

On je naveo da je trajna obaveza Srpske da brine o onima koji su je stvarali, te da je Dan Republike veliki praznik koji će se uvijek slaviti i kome će se građani Srpske uvijek radovati.

Elez se zahvalio fočanskoj omladini koja je sinoć uz baklje, vatromet i veliku sliku Svetog Stefana čestitala Srpskoj 26. rođendan.

Predsjednik Boračke organizacije Foča Srđan Stanković rekao je da, prije svega, brojne žrtve obavezuju da se Srpska mora očuvati.

„Najvažniji cilj svima nama treba da bude opstanak Srpske i da je poboljšamo, a to najviše, naravno, zavisi od političara“, rekao je Stanković.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments