Tradicionalni prijem kod načelnika opštine

0

Načelnik opštine Pale Slobodan Savić upriličio je danas u Cekovića kući tradicionalni svečani prijem povodom nastupajućih praznika za predstavnike političkog, privrednog, kulturnog i sportskog života grada Istočno Sarajevo i opštine Pale. Savić je istakao da je u ovoj ekonomski teškoj godini na području opštine urađeno mnogo, jer su Pale postale bogatije za nekoliko realizovanih kapitalnih investicija u koje je uloženo oko 2,5 miliona KM.

On je podsjetio da su uređene i asfaltirane ulice Boška Jugovića i Milutina Milenkovića, kao i ulice u naselju Dušanovo, Kremenita Brda, a u Mokrom i Prači završena je ulična rasvjeta, a izgrađena su i dva sportska igrališta u naseljima Dušanovo i Obilićevo.

„Naše strateško opredjeljenje je da razvijamo turizam, kao profitabilnu privrednu granu zbog čega smo i u ovoj godini učinili sve da gostima Pala i Jahorine pokažemo da želimo da postanemo i zimski i ljetni turistički centar, ekološki čista i zdrava sredina i grad mladih i sporta“, istakao je on.

Savić je podsjetio da je starteško opredjeljenje Pala da postanu turistički centar prepoznala i Vlada RS koja je uložila velika sredstva u Jahorinu u protekle dvije godine.

On je naglasio da očekuje da do Nove godine proradi i sistem osnježavanja, kao i izgradnju novog šestosjeda čime će Vladin investicioni ciklus biti zaokružen, a Jahorina zasijati pravim sjajem evropskog olimpijskog centra.

„Imamo uvjeravanja da će tunel Stambulčić iduće godine biti završen, što će poboljšati komunikaciju sa Srbijom“, istakao je on i dodao da se iz Pala gradi i gondola do Jahorine.

Savić je istakao da opština Pale pomoć Vlade RS očekuje i za završetak najznačajnijeg kapitalnog projekta sportske dvorane, čija je gradnja nastavljena, a u koju će opština Pale uložiti dva miliona KM kreditnih sredstava i milion KM iz budžeta opštine za narednu godinu.

Savić se nada da će Univerzitet u Istočnom Sarajevu ubrzati izgradnju zgrade Ekonomskog fakulteta na Palama i studentskog doma što će poboljšati uslove studenstkog standarda.

Nakon svečanog prijema, upriličena je humanitarna aukcija slika, a prikupljena sredstva će biti raspodijeljena na tri djela i to za pomoć poplavljenim područjima, nastavak izgradnje hrama na Palama i za održavanje Cekovića kuće.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare