Tomić: Slavljem i dobročinstvom ka opštem dobru

0

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Boško Tomić izrazio je nadu da će uz proslavu najradosnijeg pravoslavnog praznika – rođenja Isusa Hrista, mnogi otvoriti oči i da će se čestitošću i međusobnim uvažavanjem potruditi da stvore opšte dobro i bolji život za sve građane u Republici Srpskoj /RS/ i BiH. “To se prije svega odnosi na sve one koji se nalaze na odgovornim funkcijama u društvu, jer naše su dužnosti i obaveze da ličnim primjerom i odgovorni radom doprinesemo da svi građani RS i BiH žive bolje i dostojanstvenije“, rekao je Tomić Srni.

On je naglasio da predstavnici RS u institucijama BiH čine sve da u ovoj državi budu sačuvani dostojanstvo i legitimitet Srpske, kao i da bude stvoren ambijent u kojem svi relevantni politički faktori moraju da zajednički djeluju s ciljem opšte dobrobiti i napretka.

“Ako ovakve inicijative i pozitivni signali budu dolazili i iz drugog entiteta, tj. Federacije BiH, to će, svakako biti jako dobro i za RS i za BiH u cjelini, jer nije dobro da neko radi na štetu drugog, zato što je mnogo čestitije raditi u korist zajednice, opšteg dobra i prosperiteta“, rekao je Tomić, koji je sinoć sa članovima svoje porodice prisustvovao nalaganju badnjaka u porti crkve Uspenija Presvete Bogorodice na Palama.

Ovoj tradicionalnoj božićnoj svečanosti prisustvovao je veliki broj pravoslavnih vjernika, a badnjake su, zajedno sa lokalnim sveštenicima, naložili načelnik opštine Pale Slobodan Savić, njegov zamjenik Predrag Vuković, predsjednik Skupštine opštine Miroslav Brčkalo, kao i delegat u Vijeću naroda Narodne skupštine RS Miodrag Kovačević

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare