Tomić izbrisan iz evidencije

0
Predsjedništvo Opštinskog odbora PDP-a Pale upoznato je sa ostavkom Boška Tomića na sve funkcije u ovoj partiji i o njegovoj odluci o istupanju iz partijskog članstva, pa je shodno tome razriješen sa svih funkcija u ovdašnjoj opštinskoj organizaciji PDP-a i izbrisan iz evidencije partijskog članstva.

Ovo je „Glasu Srpske“ u petak potvrđeno u OO PDP-a Pale, uz obrazloženje da je riječ o uobičajenoj proceduri u ovakvim slučajevima.

– Ostavka gospodina Tomića je njegova lična odluka koju ne želimo komentarisati. To se neće negativno odraziti na rad partije u narednom periodu, jer u opštinskoj organizaciji vlada apsolutno jedinstvo – izjavio je predsjednik OO PDP-a Pale Miroslav Brčkalo.

On je rekao da je Predsjedništvo opštinske organizacije partije konstatovalo da više ne postoji skupštinska većina u paljanskom parlamentu, koju su ranije činili SNSD, PDP i „Pokret za naš grad“, zbog čega će ovih dana biti obavljeni razgovori sa drugim strankama.

– Vidjećemo kakav će dogovor biti postignut, a naš konačan stav biće poznat poslije sjednice Opštinskog odbora partije – zaključio je Brčkalo.

Tomić je ostavci, koju je uputio predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću, naveo da su za njega neprihvatljivi stavovi PDP-a i posljednje odluke koje su usvojene i pored njegovih obrazloženja i protivargumenata.

– Maksimalno sam se zalagao za partijsko jedinstvo, pa zbog toga ne bih želio da to bilo čim narušim – istakao je Tomić.

Glas Srpske

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare