Tokom vikenda planirana vakcinacija 350 osoba

0

Dom zdravlja Pale ovog vikenda namjerava da vakciniše 350 građana starijih od 65 godina vakcinom „sputnjik ve“, a 700 da revakciniše kineskim „sinofarmom“.

Koordinator kvaliteta ove zdravstvene ustanove Nebojša Tanović rekao je novinarima da bi do kraja vikenda trebalo da bude završen novi ciklus vakcinacije stanovništva, a da bi revakcinacija trebalo da bude završena do 20. juna.

„U međuvremenu vakcinisali smo još 31 lice vakcinom britanskog proizvođača `astra zeneka`, a u pitanju su osobe starije od 65 godina“, naglasio je Tanović.

Prema njegovim riječima, ova ustanova do sada je vakcinisala 1.925 sugrađana, od kojih je 178 revakcinisano, ne uzimajući u obzir one koji su se vakcinisali u Srbiji.

Tanović je naglasio da se epidemiološka situacija na području opštine Pale prilično stabilizovana i da je zadovoljavajuća, ali je istakao da ne smije doći do opuštanja stanovništva.

Sedamdesetčetverogodišnja LJubinka Damjanac, koja je danas revakcinisana „sinofarmom“, rekla je da nije osjetila nikakve nuspojave, te ocijenila da svi treba da se vakcinišu jer je to jedini način da se pobijedi pandemija.

Vakcinacija protiv virusa korona je dobrovoljna i besplatna, a prioritetne grupe stanovništva su zdravstveni radnici, korisnici i zaposleni u staračkim domovima, osobe starije životne dobi i hronični bolesnici.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare