Todorović: Postoje obećanja da plate budu isplaćene danas

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da će zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, najvjerovatnije, danas dobiti platu.

„Danas je 27. mart i postoje ozbiljna obećanja da će plata biti isplaćena u toku dana“, istakao je Todorović i dodao da su zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi zadnju platu primili 27. februara.

On je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da u posljednjih 12 godina plate u zdravstvu kasne dva mjeseca i da se isplaćuju dva mjeseca unazad.

„U Bolnici Istočno Sarajevo u 2014. godini isplaćeno je 12 plata, a u ovoj godini u januaru i februaru“, naglasio je Todorović.

Povodom današnjeg okupljanja radnika ispred kapije ove zdravstvene ustanove, koji su tražili isplatu januarske plate, Todorović je rekao da ne zna o kojoj grupi radnika je riječ i dodao da su ga predsjednici Unije sindikata i Sindikata zdravstva i socijalne zaštite informisali da oni ne učestvuju u ovom okupljanju.

„Zvaničnog sindikalnog okupljanja nije bilo. Znam da postoje neki sukobi u sindikatu, ali to nije moj posao“, rekao je on, dodavši da ne može svakom radniku da referiše poslovni plan, jer su o svemu upoznati šefovi odjeljenja.

Todorović je rekao da nema ništa protiv sindikata koji će zvanično da organizuje bilo kakvu vrstu istupanja, ali ne razumije ljude koji u doba teške ekonomske krize mjesec dana nakon što su primili platu organizuju proteste.

Na pitanje da li je vršen pritisak na radnike da se danas ne okupe, Todorović je rekao da nije bilo nikakvih pritisaka i da protiv sindikata nema niko ništa, ali protiv neformalnih grupa za koje se ne zna kakvu politiku provode ima svako i smatra to neprimjerenim.

Grupa nezadovoljnih radnika Bolnice Istočno Sarajevo danas se okupila ispred kapije ove zdravstvene ustanove, tražeći isplatu januarske plate.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare