Todorović: Plata i doprinosi 1. jula

0

ISTOČNO SARAJEVO – Vršilac dužnosti direktora Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da će aprilska plata zaposlenim u ovoj zdravstvenoj ustanovi biti isplaćena 1. jula zajedno sa doprinosima.


Todorović je rekao novinarima u Istočnom Sarajevu da desetak godina unazad radnicima konstantno kasni isplata dvije plate.

Komentarišući izjavu predsjednika Unije sindikata u zdravstvu u Bolnici Istočno Sarajevo Tanje Jovičić da je ova zdravstvena ustanova za ovu godinu dobila 7,5 miliona KM, od čega se mora izdvojiti oko četiri miliona za dugove iz različitih programa, reprograma i ostalog, Todorović je rekao da 7,5 miliona KM nisu jedina sredstva ove bolnice, s obzirom da postoje i drugi izvori prihoda.

Prema njegovim riječima, tu su sredstva van ugovora koja iznose od 2,5 do tri miliona KM za citostatike i skupe lijekove. „Imamo i sredstva za neugovorene usluge, zato nije u redu govoriti samo o jednom elementu našeg ugovora“, istakao je Todorović.

Prema njegovim riječima, u cijeloj Republici Srpskoj postoje određeni problemi u snabdijevanju zdravstvenih ustanova.

„U suštini nismo došli u situaciju da nešto nemamo, ali postoji i nestašica povremeno. Snabdijevanje reagensima je uglavnom popravljeno“, naglasio je Todorović.

On je dodao da se aktivno i intenzivno razgovara i o izgradnji nove bolnice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare