Til: Austrija namjerava da ostane veliki investitor u BiH

0
Til: Austrija namjerava da ostane veliki investitor u BiH

MILIĆI – Republika Austrija je veliki investitor u BiH i namjerava to da ostane i u budućnosti, rekao je danas u Milićima zamjenik ambasadora te zemlje u BiH Volfgang Til, nakon sastanka sa zvaničnicima opština Milići, Vlasenica i Srebrenica, kojem je prisustvovao i narodni poslanik Radovan Višković.

„Prednosti ove zemlje su njen geografski položaj, stabilnost domaće valute i radna snaga. Takođe je veoma važno naći ljude koji se koriste stranim jezicima i austrijska Ambasada je krajem 2016. godine osnovala institut koji nudi kurseve jezika i mi ohrabrujemo mlade ljude da dođu i budu dio toga“, rekao je Til novinarima.

Načelnik Milića Momir Lazarević je rekao da je opština Milići otvorena za investitore, i da je u tom smislu spremna da pruži odgovarajuće olakšice.

„Dogovorili smo da privredna delegacija ispred ambasada Austrije posjeti Miliće, da bi mogli da se konkretizuju određeni potezi“, rekao je Lazarević.

Lazarević je istakao dobru saradnju sa Omladinskim savjetom Milići, te ukazao da potrebu zajedničkog djelovanja na dovođenju investitora i otvaranju radnih mjesta i zapošljavanju.

Ovom posjetom austrijski zvaničnik odazvao se pozivu milićkih omladinaca da učestvuje u proslavi 15 godina uspješnog rada Omladinskog savjeta Milići, koja se ove godine obilježava brojnim manifestacijama, tematskim panelima, okruglim stolovima i susretima sa međunarodnim zvaničnicima.

Predsjednik Omladinskog savjeta Stefan Milić novinarima je rekao da je za mlade ljude veoma važno da svojim aktivizmom pokažu da su društveno angažovani, te da svojom snagom, promućurnošću i odlučnošću mogu da afirmišu svoju lokalnu zajednicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments