Testirani kontakti negativni na virus

0

Četiri testirana lica iz najužeg porodičnog kruga muškarca srednje dobi za kojeg je prije dva dana utvrđeno da je zaražen virusom korona, negativni su na prisustvo virusa Kovid-19, a testiranje preostalih 15 osoba sa utvrđene liste kontakata biće nastavljeno iduće sedmice, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Pale.

Testiranje će biti nastavljeno po uputstvu epidemiološke službe Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, koja i određuje broj i redoslijed lica za testiranje.

„Istovremeno, stigli su i rezultati testiranja za dvoje naših sugrađana koji su prije nekoliko dana doputovali iz inostranstva i, s obzirom na to da su i oni negativni na prisustvo virusa korona, karantinski smještaj u jednom od ovdašnjih hotela zamijeniće boravkom u kućnoj izolaciji, do isteka četrnaestodnevne mjere zdravstvenog nadzora“, ističe se u saopštenju.

Osim testiranja osoba sa utvrđene liste kontakata zaraženog lica, koje se trenutno nalazi na liječenju u Kovid izolatorijumu bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu i ima blažu kliničku sliku, početkom naredne sedmice počeće i preventivno testiranje posebnih ciljnih grupa na području opštine Pale.

Tom mjerom odmah na početku biti obuhvaćeni zaposleni u Domu za stara lica „Natura“, koji su najčešće u kontaktu sa korisnicima usluga ove ustanove, a zatim i pripadnici službi koje su u svom radu najizloženije riziku od infekcije, navodi se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije opštine Pale je saopštio da za posljednja 24 časa nije promijenjen broj lica pod zdravstvenim nadzorom, s tim što je od ukupno 25 osoba, kojima je izrečena ova mjera, od danas u kućnoj izolaciji njih 23, dok su u karantinskom smještaju u hotelu, namijenjenom građanima opštine Pale koji su doputovali iz inostranstva, ostala dva lica.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare