Teško stanje povrijeđenog paraglajdera Simona Vogrinca

0

Foto: Dnevni Avaz


Zdravstveno stanje Simona Vogrinca, slovenačkog paraglajderiste povrijeđenog juče na Jahorini, veoma je teško, rečeno je jutros Srni u Kliničkom centru Koševo.

„Vogrinec je operisan i ljekari su pokušali da mu spasu obje potkoljenice“, rekla je portparol Kliničkog centra Koševo Biljana Jandrić, precizirajući da je riječ o teškim povredama mišića, kostiju i krvnih sudova.

Prema njenim riječima, Vogrinec je u bolnicu dovezen u stanju teškog hemoragičkog šoka izazvanog velikim gubitkom krvi, te niske tjelesne temperature.

„Trenutno je na odjeljenju intenzivne njege Klinike za ortopediju i traumatologiju i zbog težine povreda je uspavan“, dodala je Jandrićeva.

Vogrinec je povrijeđen prilikom pada paraglajdera u minsko polje na vrhu Košuta, na Jahorini, na nepristupačnom terenu udaljenom od putne komunikacije i skijaških terena Olimpijskog centra Jahorina.

Akciju spašavanja Vogrinca i trojice njegovih kolega izveli su pripadnici Gorske službe spašavanja Jahorina i Civilne zaštite Republike Srpske u saradnji sa pripadnicima Eufora, čijim je helikopterom povrijeđeni Slovenac prevezen u bolnicu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare