Tešanovićeva uručila sportsku opremu “Slaviji”

0

ISTOČNO SARAJEVO – Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović uručila je danas komplete sportske opreme rukometašicama i odbojkašicama Sportskog društva “Slavija” Istočno Sarajevo.

“Ova oprema predstavlja dar za Novu godinu odbojkašicama i rukometašicama `Slavije`, koje ostvaruju dobre sportske rezultate i nadam se da će im dobro doći i za treninge i za takmičenja”, rekla je Tešanovićeva novinarima nakon sastanka u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Ona je istakla da je priča o sportu “nedovršena”, jer se tu uvijek nameće pitanje budžeta, odnosno mogućnosti resornog ministarstva da podrži razvoj sporta u Srpskoj.

Prema njenim riječima, Ministarstvo porodice, sporta i omladine nema obavezu da pomaže lokalnim sportskim klubovima, već mu je prevenstveni cilj razvoj školskog sporta i podrška vrhunskim sportistima.

“Mi putem Malih olimpijskih igara, ljetnih i zimskih sportskih kampova pokušavamo da pomognemo našim sportistima, uključujući i njihovo stipendiranje. Za one sportiste koji izlaze na međunarodnu scenu i postižu određene rezultate imamo dio sredstava koje dodjeljujemo putem konkursa”, navela je Tešanovićeva.

Ona je napomenula da je nedavno realizovan konkurs koji se odnosio na rekonstrukciju sportskih terena, u okviru kojeg je opština Istočno Novo Sarajevo dobila 10.000 KM, namijenjenih za izgradnju novog sportskog igrališta.

Sastanku ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske sa sportistima i sportskim radnicima Istočnog Novog Sarajeva prisustvovao je i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac.

Tešanovićeva će danas na Palama predsjedavati sjednicom Organizacionog odbora Balkan kupa u biatlonu 2014. godine, a večeras će na Jahorini prisustvovati ceremoniji otvaranja zimske turističke sezone na ovoj olimpijskoj ljepotici.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments