Tendenciozna odluka Suda BiH o generalu Savčiću

0

Boračka organizacija opštine Pale saopštila je da je tendenciozna odluka Suda BiH da Milomiru Savčiću bude zabranjeno da obavlja dužnost predsjednika Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/.

„Evidentno je da Sud BiH radi prema inženjeringu Haškog tribunala sa selektivnim pristupom i različitim standardima, što predstavlja odmazdu protiv pripadnika Vojske Republike Srpske s ciljem revizije ratnih događaja i promjene karaktera rata“, navodi se u saopštenju.

Napominje se da je pretpostavka nevinosti zagarantovana prema pravnim domaćim i međunarodnim standardima, te taj princip mora sprovoditi praksu koja je u skladu Evropskog suda za ljudska prava.

„Boračka organizacija Republike Srpske treba da pruži svu neophodnu podršku sa institucijama Srpske, radi utvrđivanja pune istine u predmetnom procesu“, ističe se u saopštenju.

Savčićev advokat Miodrag Stojanović izjavio je juče Srni da je Sud BiH donio rješenje kojim se generalu Milomiru Savčiću zabranjuje da obavlja dužnost predsjednika BORS-a i ograničavaju nastupi u medijima u dijelu koji se odnosi na predmet suđenja.

Sud BiH zabranio je generalu Savčiću napuštanje BiH i naložio oduzimanje putnih isprava.

Tužilaštvo BiH podiglo je 31. decembra optužnicu protiv Savčića zbog, kako je navedeno, pomaganja u ratnom zločinu počinjenom 1995. godine u Srebrenici.

(www.palelive.com/Srna)

 

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare