Teku radovi na izgradnji gondole „Jahorina express“

0

Projekat izgradnje savremene gondoleJahorina express„, koja će povezati Pale i olimpijsku planinu Jahorinu, ide željenom dinamikom. Cilj izvođača i investitora, kompanije Majnex je da ovaj značajan poduhvat bude okončan već do kraja 2012. godine, odnosno početka sezone.

Vrijednost investicije je blizu 30 miliona KM, a realizacija projekta je krenula nakon usvajanju plana parcelizacije i urbanističko-tehničkih uslova u opštinskom parlamentu.

U toku je izgradnja prilaznih puteva do platoa, gdje se takođe izvode pripremni radovi za izgradnju polazne stanice, koja će moći da primi više od 500 automobila i 35 autobusa.

Savremenom gondolom, kakva se može vidjeti u vodećim evropskim turističkim destinacijama, će se do Jahorine stizati za petnaestak minuta. Kapacitet gondole je hiljadu i po do dvije hiljade putnika na sat, uz vožnju u luksuznim kabinama kapaciteta od osam sjedišta.

Predviđena je međustanica na Ravnoj planini, gdje se planira nova sportsko-turistička destinacija, koji ima, tvrde to stručnjaci, sve predispozicije da postane jedan od vodećih nordijskih ski-centara u regionu i Evropi.

Projekat ima ekološke i ekonomske karakteristike, jer će gondola u znatnoj mjeri rasteretiti planinu od velikog broja automobila. Projekat je 2010. godine proglašen evropskim ekološko-poslovnim projektom godine u BiH.

(www.palelive.com)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare