Član Smučarskog kluba „Romanija“ Pale Tanja Karišik-Košarac proglašena je večeras za najboljeg sportistu opštine Pale za 2017. godinu. Najbolji sportski klub je DŽudo klub „Romanija“, najuspješniji trener Tomislav Lopatić iz Ski kluba „Romanija“, dok je Branislav Blagojević iz Ženskog odbojkaškog kluba /ŽOK/ „Jahorina“ najuspješniji sportski radnik.

Priznanja su dodijeljena i za 10 najuspješnijih sportista u opštini Pale, među kojima je Dejan Vukadin iz Udruženja za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Sunce“. Priznanja je dobilo i 10 perspektivnih sportista opštine.

Košarčeva je rekla novinarima da je prvi put izabrana za najboljeg sportistu svoga grada i da je srećna jer su sugrađani prepoznali njen rad, trud i rezultate.

„Uskoro idem na Zimske olimpijske igre u Južnu Koreju i to će biti moje treće učestvovanje, tako da ne bih govorila o nekim rezultatima, ali daću svoj maksimum“, istakla je Košarčeva.

Najuspješniji trener Tomislav Lopatić zahvalio je opštini Pale za dosadašnju pomoć, te dodao da u sport treba mnogo više ulagati jer su oni „ambasadori“ svojih lokalnih zajednica.

Lopatić je rekao da nemaju velika očekivanja što se tiče učesnika na olimpijadi, ali da će uraditi ono što mogu.

„Mnogo smo truda uložili za ovo i doći na sam plasman i učestvovati na manifestaciji u Pjongčangu gdje nastupa oko 70 država, veliki je uspjeh za nas u BiH i za Pale“, istakao je Lopatić.

Sportski direktor DŽudo kluba „Romanija“ Dražen Subotić rekao je da je klubu nedostajalo ovo priznanje, jer su do sada dobili priznanja za najbolje trenere, sportske radnike i takmičare.

„U prošloj godini imali smo 97 osvojenih medalja u svim uzrasnim kategorijama. U ovoj godini očekuju nas brojna takmičenja i sigurno ćemo boljim rezultatima i plasmanima opravdati priznanje koje smo dobili“, pojašnjava Subotić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da dominira skijanje i biatlon zato što su uslovi najbolji, ali da će nastojati da podržati i ostale oblasti sporta.

„Ovdje imamo Fakultet za fizičku kluturu i sport i opština će, kada smo ovo analizirali i vidjeli, u 2018. godine definitivno odvojiti značajnija sredstva“, istakao je Jugović, te dodao da će u toku ove godine za sport planirati oko 175.000 KM.

Prema njegovim riječima, opština Pale broji 23.000 stanovnika i ima svjetske uslove za treniranje sporta, jer se tu nalaze fakultet, dvorana u kojoj se mogu trenirati borilački sportovi, odbojka i drugi vidovi sporta, zatim ski-staza „Dvorišta“, Jahorina, ski-centar „Ravna planina“.

Svečanost proglašenja sportiste godine održana je u Sportsko-poslovnom centru „Peki“, a po njenom završetku uslijedilo je finale Svetosvaskog turnira u malom fudbalu.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
2 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Cura koja zna i moze mnogo! Problem je u ljudima koji vrhunac njenog dometa vide u medaljama koje donosi…

175.000 KM opstina Pale izdvaja za sport! Vise od ovoga izdvaja i Cajnice. Mislim samo da Novo Gorazde izdvaja manje. Pogledajte samo ko se sve nasao u 10 najboljih sportista opstine Pale. Cast izuzecima, ali sport na Palama se gasi. Sta ce biti sa skijanjem poslije Tanje i Mladena? Zar cemo dopustiti da na sledecoj olimpijadi nemamo nijednog skijasa? Zar je moguce da fudbal i kosarka u Palama ne postoje!? Ljudi osvijestite se, kucnuo je poslednji damar!