Talentovani frulaš Miloš Blagojević ponovo u kampu Bore Dugića

0

Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za mladog talentovanog frulaša Miloša Blagojevića iz ove lokalne zajednice koji će ponovo, kao jedini takmičar iz BiH, učestvovati u kampu poznatog muzičara Bore Dugića.

Jugović je rekao novinarima da Miloš na najbolji mogući način predstavlja Pale gdje god se pojavi, a opština će mu pomoći da ode na kamp u koji dolazi 15 talentovanih.

„Ovaj talenat ne treba da ostane skriven od javnosti i svi na Palama moramo biti svjesni kakvu talentovanu djecu ima ova opština. Ponosni smo kao lokalna zajednica, želimo da Miloš napreduje u budućnosti jer on na najbolji način promoviše sve ono što današnja omladina treba da ima, a to je rad, red i disciplina“, istakao je Jugović.

Jugović je zahvalio Miloševim roditeljima što nastoje da mu obezbijede najbolje moguće uslove za školovanje i napredak u muzici.

Učenik osmog razreda Osnovne škole „Pale“ i šestog razreda niže muzičke škole Miloš Blagojević kaže da frulu svira već šest godina i da je za to vrijeme postigao različite rezultate od kojih se najviše izdvaja „Zlatna frula Srbije“, kao jedini učesnik iz BiH koji je ikada osvojio.

„Prošle godine sam učestvovao na ljetnoj akademiji Bore Dugića kao jedini učesnik iz BiH, tako da sam i ove godine ponovo pozvan. Sa Dugićem sarađujem, on je predivan čovjek i za njega imam samo riječi hvale“, rekao je Blagojević.

Blagojević je zahvalio opštini i načelniku Jugoviću koji godinama prati njegovo napredovanje u muzici, te učiteljici Nedi Nikolić koju smatraju nasljednicom Bore Dugića, koja je ove godine odabrala njega kao jedinog frulaša sa regije Balkana da učestvuje na kampu u Mađarskoj 6. avgusta.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare