Taekwondo klub „Romanija“ trijumfalno završio takmičarsku 2017. godinu

0

Taekwondo klub „Romanija“ Pale je trijumfalno završio takmičarsku 2017. godinu sa više nego uspješnim učešćem na 3. ITF Taekwon-do Prvenstvu Bosne i Hercegovine koje je održano u Prnjavoru, u subotu 09.12.2017. godine.

Klub je predstavljalo 6 takmičara, a Pale su bogatije za 3 prvaka Bosne i Hercegovine, jednog vicešampiona i tri osvajača bronzane medalje.

Osvojeno je ukupno 7 medalja i to:

– Bogdan Jugović – zlatna medalja i prvak Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora, borbe -51 kg;

– Sava Dragaš – zlatna medalja i prvak Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadeta, borbe +55 kg;

– Nikola Čvoro – zlatna medalja i prvak Bosne i Hercegovine u konkurenciji juniora, forme žuti pojas i bronzana medalja u konkurenciji juniora, borbe -69 kg;

– Jana Klačar – srebrna medalja i vicešampion Bosne i Hercegovine u konkurenciji kadetkinja, borbe -40 kg i bronzana medalja u konkurenciji kadetkinja, forme žuti pojas;

– Milijana Jugović – bronzana medalja u konkurenciji kadetkinja, borbe -20 kg.

Za troje najmlađih takmičara Kluba, Janu Klačar, Pavla Klačara i Milijanu Jugović ovo je bilo i prvo takmičenje, ali su ostvarili odličan rezultat, i na taj način nagovijestili da je pred njima više nego uspješna karijera.

Iskrene čestitke na organizaciji, izvanrednom i prijateljskom dočeku upućujemo organizatoru Prvenstva gospodinu Branislavu Njegovanu, predsjedniku Taekwon-do saveza Republike Srpske i treneru Taekwon-do kluba Prnjavor.

(www.palelive.com)

Pretplatite se na komentare članka
Obavještavaj me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments