Svjetska biciklistička elita u Vlasenici

0

VLASENICA – Međunarodna biciklistička trka “Beograd- Banjaluka”, koja će biti održana u aprilu iduće godine i kojoj će opština Vlasenica biti domaćin prve i starta druge etape trke, predstavlja događaj od izuzetnog značaja za ovu opštinu i regiju Birač, rekao je danas načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević.
Kraljević je na konferenciji za novinare istakao da je Vlasenica, kao tranzitni gradić na putu Beograd-Istočno Sarajevo i Beograd-Banjaluka, prirodno predodređena za organizaciju ovakvih sportskih događaja, zbog toga će se potruditi da budu dobri domaćini.

“Cilj nam je da se Vlasenica u turističkom smislu razvije i otvori i ovo je velika prilika za to. Ova opština ima prelijepe planine u okruženju, najčistiji vazduh u Evropi i zato je naš plan da u narednom periodu ova trka postane tradicionalna”, rekao je Kraljević.

Član organizacionog tima prve etape trke i predsjednik Biciklističkog kluba “KPL” iz Vlasenice Željko Lukić novinarima je rekao da ovaj klub već ima značajna iskustva u organizaciji ovakvih sportskih događaja.

“Nama je velika čast i zadovoljstvo da budemo domaćini trke, ali i velika obaveza da sve protekne u najboljem redu”, rekao je Lukić.

Direktor trke Vladimir Kuvelja rekao je da je trka “Beograd- Banjaluka” jedan od najvećih sportskih događaja u regionu, ali da ima i veliki značaj kao turistički i ekonomski događaj, za mjesta u kojima se odvija.

Kuvelja je objasnio da je trka specifična i po tome što se odvija između Srbije i Republike Srpske i što granični prelaz biciklisti prelaze bez zaustavljanja.

“Prva etapa dugačka je 250 kilometara, što je granica kada je u pitanju biciklizam, ali odlučili smo da je sprovedemo kolika je želja opštine Vlasenica da prihvati ovaj događaj”, rekao je Kuvelja.

On je rekao da prva etapa startuje iz Beograda 18. aprila i završava se isti dan u Vlasenici, a sutradan biciklisti startuju ka Brčkom, gdje je dužina etape oko 170 kilometara.

“Ono što je velika stvar je to što će se prvi put na trci pojaviti i brdska etapa, što je dodatno zainteresovalo takmičare i ekipe da dođu na trku”, rekao je Kuvelja.

Kuvelja je potvrdio da je za učešće na trku prijavljeno više od 170 biciklista iz svjetske biciklističke elite.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments