Svjetloodbojni prsluci za učenike

0

ZVORNIK – Pripadnici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Zvornik danas su u saradnji sa zvorničkim Auto-moto društvom „Semafor“ organizovali predavanja o bezbjednosti u saobraćaju za učenike osnovnih škola „Desanka Maksimović“ u Čelopeku i „Petar Kočić“ u Tršiću.
U okviru kampanje „Budi vidljiv, ne budi figura“, učenicima su podijeljeni edukativni materijali i svjetloodbojni prsluci, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Zvornik.

Cilj navedenih aktivnosti jeste da se ukaže na značaj korišćenja svjetloodbojnih prsluka za pješake, s obzirom na to da analize pokazuju da u većini saobraćajnih nezgoda, u kojima su učestvovali pješaci, nisu bili korišteni svjetloodbojni prsluci.

Od početka tekuće godine, na području CJB-a Zvornik poginula su dva pješaka.

CJB Zvornik još jednom apeluje da svi učesnici u saobraćaju poštuju zakonske odredbe, te da pješaci obavezno koriste svjeloodbojni prsluk kako bi bili lakše uočljivi.

Vozačima se preporučuje da povećaju stepen opreznosti u saobraćaju kako bi svi zajedno doprinijeli poboljšanju stanja bezbjednosti u saobraćaju.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare