Svi putevi prohodni i uz zimsku opremu bezbjedni za saobraćaj

7
Svi putni pravci prohodni

Svi putevi preko Romanije, prema Jahorini i Trnovu su očišćeni, prohodni i uz zimsku opremu bezbjedni za saobraćaj, rekao je jutros Srni tehnički direktor „Romanijaputeva“ sa Sokoca Dragan Buloščić.

Buloščić je naveo da je protekla noć iskorištena da svi putni pravci budu osposobljeni za saobraćaj.

On je napomenuo da su juče, osim intenzivnih snježnih padavina, rad ekipama otežavali i vozači kamiona, posebno preko Romanije, koji su na put krenuli bez lanaca i sa lošim gumama.

„U takvim situacijama imamo problem sa čišćenjem, pa ih u dogovoru sa policijom moramo sklanjati sa puta“, rekao je Buloščić.

On je napomenuo da „Romanijaputevi“ imaju dovoljno opreme, abrazivnih sredstava i ljudi da u svako doba odgovore zadacima koji su pred njima.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
7 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

E samo je trebalo jutros proći putem Pale-Sarajevo pa vidjeti šta je katastrofa. Ne zna se šta je gore, ili K. Brda sa ogromnim rupama i kraterima, ili ostatak „normalnog“ puta koji je totalno neočišćen.

Ima li, Bože, iko nadležan i odgovoran za ove puteve…postalo je neizdrživo…

Stanje je isto već godinama. Ako nadležni direktori i rukovodioci nisu sposobni da riješe probleme nek daju ostavku!

Bolje bi bio naslov: svi putevi neprohodni, bolje ne izlazite.

U ratu se bolje čistilo, blago rečeno katastrofa putevi

Koliko para toliko muzike…..direkcija za puteve mora mnogo više da ulaže u istočni dio, jer je održavanje puteva mnogo zahtjevnije!

U evropskim zemljama, kada su padavine visokog intenziteta, preko prevoja, saobraćaj se u potpunosti zaustavlja. Ja kao vozač kamiona sam par puta parkirao kamion na mjesta predviđena za to, i morao čekati da se prevoj očisti, i da padavine prestanu. Lance ne smiješ staviti ni u ludilu, kazne paprene…….kod nas policija me pusti za cvaju (20 KM), ja se zaglavim, i baš me briga, moraju me izvući :)))))

Zna li iko kad se otvara tunel???