Svi putevi prohodni i očišćeni

0

ISTOČNO SARAJEVO – Svi magistralni i regionalni putevi na području Sarajevsko-romanijske regije su prohodni i očišćeni, bez obzira što snijeg intenzivno pada, rekao je jutros Srni tehnički direktor sokolačkog preduzeća „Romanijaputevi“ Dragan Buloščić.

„Saobraćaj se odvija bez poteškoća, mada u podnožju prevoja ima teških vozila i kamiona koji povremeno čekaju na bolju prohodnost“, dodao je Buloščić.

Prema njegovim riječima, ekipe „Romanijaputeva“ su na terenu, putevi su posuti solju, pa se može očekivati stabilizacija uslova za vožnju uprkos činjenici da snijeg i dalje pada.

Buloščić je potvrdio da su oba pravca prema Jahorini, i preko Pala i preko Trebevića, prohodna i bezbjedna za saobraćaj, te dodao da su ekipe „Romanijaputeva“ spremne da obezbijede nesmetano odvijanje saobraćaja i tokom vikenda, kada se na ovim pravcima očekuje veći broj vozila.

On kaže da na putnim pravcima, koje održavaju „Romanijaputevi“, nema nikakvih zabrana kretanja vozila, te da jedino saobraćajna policija preventivno upozorava vozače na korištenje zimske opreme i dodatnu pažnju u saobraćaju.

U nadležnosti „Romanijaputeva“ je održavanje i čišćenje magistralnih i regionalnih puteva na Sarajevsko-romanijskoj regiji, a među prioritetima su oba putna pravca prema Jahorini, preko Pala i Trebevića.

Ukupna dužina ovih dionica je oko 600 kilometara.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare