Svečanosti povodom dana Osnovne škole „Srbija“

0

Osnovna škola „Srbija“ u ponedjeljak, 25. maja, povodom Svetih Ćirila i Metodija, obilježiće prigodnim svečanostima i manifestacijama Dan škole i Dan đačkih postignuća, rekao je danas Srni direktor škole Neđo Ždrale.


„Sportske aktivnosti naših učenika biće održane od 9.00 do 13.00 časova, kada počinje svečani program, nakon kojeg će članovi sekcije domaćinstva pripremiti skromno posluženje za goste“, najavio je Ždrale.

On je istakao da je u posljednjih godinu mnogo toga dobrog urađeno u školi, prije svega otvorena je moderna sportska fiskulturna sala koja raspolaže kapacitetima i opremom odgovarajućom čak i za treninge i takmičenja vrhunskih sportista.

„Napravili smo i vanjsko igralište, a od početka školske godine počela je kabinetska nastava tako da smo jedna od rijetkih škola u BiH koja nastavu izvodi u specijalizivanim i dobro opremeljnim kabinetima“, naglasio je Ždrale.

Prema njegovim riječima, menadžment škole naročito je ponosan na produženi boravak za učenike ove škole, od 6.30 do 17.00 časova, koji je potpuno besplatan i trenutno ga koristi 48 učenika od prvog do trećeg razreda.

Visok nivo usluga u školi potvrđuje i moderna stomatološka ordinacija koja je u funkciji već nekoliko godina, zahvaljujući odličnoj saradnji škole sa lokalnim vlastima i Vladom Republike Srpske, kao i sa nevladinom organizacijom „Vorld vižn“.

„I ovaj put zahvaljujem vladama Srbije i Republike Srpske, Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske i opštini Pale, te prijateljima škole i roditeljima naših đaka koji su sve vrijeme uz nas i koji nam pružaju nesebičnu podršku“, naveo je Ždrale.

On je dodao da, zahvaljujući svima njima „Srbija“ ima odlične uslove za rad i nastavu.

„Naši nastavnici i učenici to veoma cijene i odužuju se izuzetnim rezultatima u nastavi i na školskim takmičenjima, kao i dobrim vladanjem“, naglasio je direktor Osnovne škole „Srbija“.

Ždrale je podsjetio da ova škola ima 34 odjeljenja i područnu školu u Podgrabu koju pohađaju 83 učenika.

„U odnosu na prošlu školsku godinu, ove godine imamo upisan razred više sa novih 32 učenika, dok broj nastavnika iznosi 54, od ukupno 72 zaposlena radnika“, precizirao je on.

Ždrale je najavio da će rukovodstvo škole u narednom periodu raditi na postavljanju video-nadzora, opremanju kabineta fizike, za šta je planirano oko 25.000 KM, kao i izgradnju teniskog terena sa tribinama.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare