Svečano otvoren najduži planinski bob u regionu

1

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je, zajedno sa menadžmentom Olimpijskog centra „Jahorina“ i djecom, gostima ove olimpijske ljepotice, svečano pustio u rad najduži planinski bob u regionu.

Svečano otvaranje je održano u novom objektu pored vještačkog jezera, u neposrednoj blizini silazne stanice šestosjeda Poljice, u prisustvu velikog broja gostiju i zvanica.

Dodik je čestitao Upravi i rukovodstvu Olimpijskog centra „Jahorina“ za izvanredan uspjeh prilikom realizacije ovog grandioznog projekta, u kojem su učestvovali i predstavnici republičke i lokalne vlasti.

On je istakao da budući razvoj Olimpijskog centra „Jahorina“ podrazumijeva i donošenje novog zakona koji će regulisati upravljanje ovom vrhunskom turističkom destinacijom, njenim resursima i kapacitetima.

Prema njegovim riječima, ovo područje uskoro će biti proglašeno „parkom prirode“.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić i predsjednik Nadzornog odbora Nedeljko Elek zahvalili su Dodiku za izuzetnu podršku i vizionarski pristup revitalizaciji ovog centra i njegove transformacije u vrunsku regionalnu turitičku destinaciju.

LJevnaić je istakao da Olimpijski centar „Jahorina“ želi da se ozbiljnim investicijama pozicionira na mapi najpoželjnijih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i kada je ljetna turistička sezona.

Izgradnja ove najveće ljetne, adrenalinske, atrakcije, planinskog boba na šinama čija je dužina 2.500 metara, ujedno i najvećeg u ovom dijelu Balkana, samo je jedan od segmenata uspješne strategije menadžmenta centra.

Svečanosti na Jahorini nastavljene su koncertom Ane Kokić na platou Poljice.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
1 Komentar
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Sa ovim kamenjarom i iskopima okolo, ovo mi je skroz neuvjerljivo, nimalo privlačno, kao kroz kamenolom neki da se vozi. Urađeno je mnogo na poboljšanju i proširenju staza, ali je zato ljeti planina vizuelno upropaštena, više kamena i zemlje nego zelenila.