Svečano otvoren „Most ljubavi“

0
Svečano otvoren
Most ljubavi

MILIĆI – Stanovnici milićke Mjesne zajednice Mišići proslavili su večeras otvaranje novog seoskog mosta, u čiju izgradnju je opština Milići uložila oko 7.300 KM.

Most na Bešića potoku, koji je u vrijeme obilnijih padavina i bujičnih nanosa „znao“ ponekada da poplavi imanja Mišićana do danas je razdvajao dva dijela sela i otežavao kontakt među komšijama, rekao je Srni mještanin Radosav Stanković.

„Dali smo mu ime `Most ljubavi`, jer želimo da nam omladina ovdje ostane, a nema boljeg načina da to ostvarimo od ovoga, da radimo i gradimo“, rekao je Stanković.

Most su presijecanjem trake otvorili predsjednik Mjesne zajednice Dragiša Mišić i načelnik opštine Momir Lazarević.

Mišić je naveo da most ima armirano-betonsku konstrukciju, koja može da izdrži velika opterećenja.

„Napravili smo dobar most, kojeg ne mogu da ugroze ni poplave ni bujice. Preko njega bez problema može preći i tenk“, rekao je Mišić.

Opštinske vlasti planiraju da u narednom periodu na području Milića izgrade još četiri mosta na lokacijama, koje su već određene, rekao je Srni načelnik opštine Momir Lazarević.

„Sljedeći most, koji ćemo graditi je u Zaklopači, a potom nastavljamo dalju izgradnju. Rapisani su tenderi i već imamo prijave potencijalnih izvođača“, naveo je Lazarević.

Mještani su povodom završetka izgradnje mosta upriličili i skromnu proslavu.

 

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare