Svečano otvoren dom Lovačkog društva „Trebević“

0

ISTOČNO SARAJEVO – Na lokalitetu Pomoli u Tvrdimićima, na području opštine Istočno Novo Sarajevo danas je svečano otvoren Lovački dom Lovačkog društva „Trebević“.
Sekretar Lovačkog društva „Trebević“ Nenad Janković istakao je veliki značaj izgradnje Lovčakog doma na Pomolima zbog činjenice da su se lovci ranije okupljali po različitim brvnarama koje su građene širom ove lokalne zajednice.

„Za naše malo Lovačko udruženje ovakav objekat mnogo znači jer će doprinijeti ne samo razvoju Udruženja i lovačkog sporta na ovom području, već će omogućiti i razna druženja, proslave i slave. Dugo smo čekali izgradnju ovakvog objekta“, rekao je Janković.

On je napomenuo da Lovačko udruženje „Trebević“, koje ima 110 članova, raspolaže malim lovnim prostorom zbog čega su i male mogućnosti da se društvo finansira komercijalnim lovom.

„Na svaki način nastojimo da dobijemo nove izvore finansiranja i nadam sa da će nam novootvoreni Lovački dom biti velika pomoć u našem daljem razvoju. Naša su sredstva skromna jer imamo 110 lovaca i male članarine“, dodao je Janković.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo LJubiša Ćosić rekao je novinarima da je ulaganje u izgradnju Lovačkog doma bio pravi potez koji će pomoći razvoju Tvrdimića.

„Sa ne pretjerano velikim budžetskim stredstvima napravili smo pravi potez na obogaćivanju kako turističke tako i svake druge ponude naše lokalne zajednice“, rekao je Ćosić.

Opština Istočno Novo Sarajevo uložila je oko 80.000 KM u izgradnju Lovačkog doma, a izgradnja je trajala oko tri mjeseca.

(www.palelive.com / Srna)

Прати тему
Обавијeсти мe о
0 Коментара
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare