Svečano otvaranje “Višegradske staze”

0

VIŠEGRAD – “Višegradska staza”, kulturna manifestacija posvećena književniku Ivi Andiću, zvanično će biti otvorena danas svečanom akademijom u Gradskoj dvorani u Višegradu.

Besjedu o Andriću na svečanoj akademiji govoriće akademik Radovan Vučković a očekuje se i obraćanje visokih zvaničnika Republike Srpske.

U umjetničkom dijelu programa učestvuju glumci iz Beograda i Banjaluke Vjera Mujović, Goran Jokić i Aleksandar Stojković.

Muzički dio akademije obogatiće svojim nastupom Merima NJegomir, Bojana i Nikola Peković, braća Teofilović, hor “Srbadija” iz Bijeljine i orkestar Radio-televizije Srbije.

Program manifestacije počeće polaganjem cvijeća na Andićev spomenik kod Ćuprije na Drini, a biće nastavljen 16. susretima bibliotekara Republike Srpske.

Planirana je i izložba knjiga izdavačkih kuća “Čigoja štampe” iz Beograda, “Srpske knjige” iz Rume, “Zavoda za udžbenike RS” kao i “Dabra” iz Dobruna.

U Gradskoj galeriji biće otvorena izložba umjetničkih djela nastalih na Saborovanju likovnih umjetnika prošle godine u Višegradu.

U okviru manifestacije biće održano književno veče na Ćuprije, promocija knjiga i “Prosvjetinog” kalendara, kao i pozorišne predstave za djecu i odrasle.

Ovo je 33. po redu “Višegradska staza”, a 20. u Republici Srpskoj.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments