Svečano obilježen Dan Ekonomskog fakulteta na Palama

0

Ekonomski fakultet na Palama danas je svečanom akademijom i promocijom magistara ekonomskih nauka, mastera i diplomiranih ekonomista obilježio Dan fakulteta, 66 godina tradicije i 25 godina rada u Republici Srpskoj.

Dekan Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevo Radomir Božić izjavio je da je danas uručeno 116 diploma magistrima ekonomskih nauka, masterima i diplomiranim ekonomistima prvog i drugog ciklus studija.

“Promovisali smo 15 magistara, 17 mastera i 74 diplomiranog ekomonistu. Nije u pitanju samo samo ova generacija, jer je jedan dio iz prethodnih generacija, ali smo mnogo ponosni na njih i njihove rezultate”, rekao je Božić novinarima.

Božić je naglasio da Ekonomski fakultet baštini tradiciju obrazovanja ekonomista dugu 66 godina, a da su 25 godina na ovoj lokaciji.

“Prema saznanjima koja dobijamo iz poslovne zajednice i institucija gdje naši studenti razvijaju svoje poslovne karijere, proizveli smo kvalitetan kadar, te nas to obavezuje da tako i nastavimo da radimo”, rekao je Božić.

Božić kaže da u društvu postoje određene teze da ima previše diplomiranih ekonomista i ocjenjuje da nije tako.

“Trudimo se da studenti budu kvalitetni i da kroz svoje poslovne karijere opravdaju ono što su učili na fakultetu”, naveo je Božić.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović čestitao je svim studentima i profesorima Ekonomskog fakulteta i poželio im uspješan rad.

Jugović je rekao da lokalna administracija ima dobru saradnju sa svim fakultetima na području opštine, te da će pomoći koliko može i ubuduće.

Najbolji student prvog i drugog ciklusa studija Ekonomskog fakulteta na Palama Sanja Mandić, čiji je prosjek ocjena 10, kaže da je uložila mnogo truda i rada da bi ostvarila ovaj rezultat, uz podršku profesora.

Ona navodi da je svoje ambicije usmjerila na doktorske akademske studije na Univerzitetu u Beogradu.

Diplomirani ekonomista Branka Mijatović iz Vlasenice sa prosjekom ocjena 9,34 istakla je da je zadovoljna radom ove visokoškolske ustanove i da je zbog toga odlučila da se usavršava i dalje.

(www.palelive.com / Srna / Foto: M.S.)

Pretplatite se
Obavijesti me o
0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments