Svečana akademija povodom dana odbrane

0

ISTOČNA ILIDŽA – U Vojkovićima je večeras održana svečana akademija u okviru obilježavanja 4. avgusta, dana odbrane sarajevskih naselja Vojkovići, Grlica i Krupac u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Na akademiji, pod sloganom „Da se ne zaboravi“, predstavljen je prigodan kulturni program, a ovaj dan obilježilo je i više sportskih manifestacija.

„Ovo je jedan od bitnijih datuma za cijelu regiju, kada je odbranjena i komanda Vojske Republike Srpske koja je bila na Palama. Na ovom je prostoru poginulo 217 boraca koji su svoje živote utkali u temelje Republike Srpske“, rekao je Srni predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije „Ilidžanski borac“ Goran Šehovac.

U Istočnoj Ilidži danas je održan memorijalni turnir u fudbalu na kojem je pobjedu odnijela ekipa „Famosa“, a memorijalni turnir u malom fudbalu biće održan u narednih deset dana.

Šehovac je rekao da je održan i „kros“ kroz Krupac i Vojkoviće, a skokovi u vodu će biti održani ovih dana.

On je podsjetio da je prošle godine uveden i „marš odbrane“, koji kreće od parohijskog doma u Vojkovićima prema Ilinjači, gdje je u planu formiranje centra za kulturna događanja u kojem će biti obilježavani ovakavi događaji.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare