Svečana akademija posvećena Svetom Savi

0

MILIĆI – U Milićima je večeras održana Svetosavska akademija posvećena prvom srpskom arhiepiskopu i prosvjetitelju Svetom Savi, koju su pripremili nastavnici i učenici Osnovne škole „Aleksa Jakšić“ i Srednjoškolskog centra /SŠC/ „Milutin Milanković“.

U sadržajnom muzičko-scenskom kolažu u Domu rudara u Milićima večeras su, osim članova školskih dramskih, horskih i recitatorskih sekcija, nastupili i glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke Željko Erkić, muzički sastav „Katera“ iz Istočnog Sarajeva, te kamerni hor i folklorni ansambl milićkog Kulturno-umjetničkog društva „Boksit“.

Direktor SŠC Radomir Madžarević rekao je Srni da su organizatori Svetosavske akademije pripremili zanimljiv program, te da je ideja bila da domaćini i gosti pokušaju da ovu manifestaciju podignu na viši nivo.

Član muzičkog sastava „Katera“ Jovana Bojanić rekla je Srni da ovaj sastav djeluje od jula prošle godine pri hramu Sveti Ostroški Vaselije u Istočnom Sarajevu.

„Mi smo muzički sastav kojeg čine studenti i profesori Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Naš repertoar su svjetovne i duhovne pjesme, uglavnom iz naših krajeva“, rekla je Bojanićeva.

Glumac Narodnog pozorišta Republike Srpske Željko Erkić rekao je da je razlog više što se odazvao pozivu organizatora da učestvuje na Svetosavskoj akademiji to što je u Milićima završio gimnaziju.

Povodom Savindana, za sutra je u OŠ „Aleksa Jakšić“ planiran slavski ručak i lomljenje slavskog kolača.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti me o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare