Sve spremno za uklanjanje snijega

0

ISTOČNO SARAJEVO – Javno komunalno preduzeće /JKP/ “Rad” Istočno Novo Sarajevo spremno dočekuje najavljene snježne padavine, potvrdio je Srni direktor preduzeća Mirko Bozalo.

“Imamo dovoljne količine soli, mehanizacija je spremna i možemo odmah djelovati. Na području Istočnog Novog Sarajeva, za koje smo zaduženi, ne očekujemo probleme uzrokovane snježnim padavinama”, izjavio je Bozalo.

Prema njegovim riječima, čišćenje ulica obavljaće se prema prioritetima, a prednost će imati urbani dio opštine, a potom naselja u padinskim dijelovima – Petrovići i Stanojevići. Ovo preduzeće će održavati i putnu komunikaciju na Tvrdimićima.

Putne komunikacija na području opštine Istočna Ilidža održavaće preduzeće “Prijedor putevi”, koje je i ove godine izabrano na tenderu.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu Nenad Berjan rekao je da je opštinska komisija obišla bazu ovog preduzeća i utvrdila da ispunjavaju sve uslove propisane u tenderu.

“Oni posjeduju dovoljne količine soli za posipanje i sve neophodne mašine sa pratećim alatima koje će uklanjati i odvoziti snijeg sa puteva i pješačkih staza”, rekao je Berjan.

(www.palelive.com / Srna)

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments