Sve spremno za sezonu

0

JAHORINA – Zimska sezona na Jahorini je spremna, a sagrađena je velika gondola na Poljicama kapaciteta 3.600 skijaša, te dva šestosjeda koji mogu da prime 9.400 skijaša.

Ova dva velika infrastrukturna projekta, te ski-liftovi sidro i tanjir, osposobljavanje staze za spust nakon 30 godina, sedam novih kilometara za osnježavanje, kao i rasvjeta staze „Novak Đoković“, urađeni su uz podršku Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rečeno je danas nakon sastanka operativnog tima za novu zimsku sezonu.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić, koji je prisustvovao sastanku predstavnika institucija i preduzeća koji rade na projektima na toj planini, izjavio je na konferenciji za novinare da je zadovoljan svim što je čuo na sastanku, te da se nada da će i problem ambulante na Jahorini biti riješen u narednih petnaestak dana.

„Da to unaprijedimo da bude jedan veći objekat koji će koristiti i skijašima, ali i svim turistima koji budu posjećivali Jahorinu“, naveo je Ćorić.

On je izrazio uvjerenje da će uskoro biti riješen i problem nadležnosti na području opštine Trnovo.

„Već danas ću razgovarati sa načelnikom opštine Trnovo i skupštinskom većinom, koja izgleda nema dovoljno sluha za sve što je urađeno na Jahorini. Taj problem će biti riješen kako to ne bi bilo usko grlo i stvaralo problem svim turistima“, istakao je Ćorić.

On je izrazio uvjerenje da će Jahorina biti dominantna ove sezone u odnosu na planine regiona.

„Svi sadržaji i promocija koja je rađena tokom ljeta naišla je na ogromno interesovanje. Već sad postoji ogromno interesovanje za rezervacije“, rekao je Ćorić i dodao da će Vlada Republike Srpske nastaviti da pomaže Olimpijski centar „Jahorina“.

On je najavio da su u toku razgovori u vezi sa izgradnjom sportske dvorane i pijace na Jahorini.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan LJevnaić rekao je da su kapaciteti na planini od decembra rasprodati.

On je najavio da će ove sezone biti organizovan i veliki broj koncerata, te da će prvi biti organizovan 3. decembra.

„Prvi koncert je Tonija Cetinskog, zatim 4. decembra Haris DŽinović i 5. decembra koncert Saše Matića. Nakon toga dva vikenda imamo `Balkan mjuzik festival`, a na kraju sezone u martu koncert di-džejeva koji smo nazvali `Brodolom`“, rekao je LJevnaić.

Predsjednik Nadzornog odbora Olimpijskog centra „Jahorina“ Nedeljko Elek rekao je da su, osim 99 miliona KM koje je Vlada Republike Srpske direktno uložila, investirali i „Elektroprivreda“ i „Elektroprenos“, te „Putevi Republike Srpske“.

„Za rješavanje problema snabdijevanja električnom energijom uloženo je više od 150 miliona KM, a za potisni cjevovod uloženo je oko milion i po KM“, rekao je Elek.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplati se
Obavijesti o
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare