Sve spremno za sezonu grijanja

4
Grijanje - ilustracija
Ilustracija

Gradska toplana Pale počeće sezonu grijanja u ponedjeljak, 15. oktobra, rekao je Srni tehnički rukovodilac Toplane Dragoljub Antonić.

Antonić je izrazio zadovoljstvo što preduzeće spremno uzlazi u predstojeću sezonu i naveo da su tokom ljeta izvršene pripreme energenta.

Cijena grijanja za građane je 1,43 KM bez PDV-a po metru kvadratnom, a plaća se 12 mjeseci, za budžetske organizacije 2,40 KM bez PDV-a, a za poslovne prostore 2,70 KM plus PDV.

Antonić je dodao da Toplana grije i fakultete, koji plaćaju 150 KM po megavat-času bez PDV-a.

Prema njegovim riječima, Gradska toplana razmatra mogućnost da opštini Pale pošalje zahtjev za povećanje cijene grijanja zbog većih troškova nabavke energenta i drugih troškova poslovanja.

Gradska toplana Pale grije oko 60.000 metara kvadratnih prostora, od kojih je 600 stambenih jedinica i oko 100 poslovnih prostora.

Sezona grijanja trajaće do 15. aprila.

(www.palelive.com / Srna)

Pretplatite se
Obavijesti me o
4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments

Ma ne mogu nikako da skontam da Toplana ne uvedu mjerace na radijatore,pa koliko potrosis toliko i platis.
Jer je u interesu i Toplane i gradjana.
Ovako vi najarcate grijanje a mi otvorimo prozore u sred zime,pa zar ne kontate ili stvarno ne zelite da skontate da bi manje trosili energenta kako ih vi zovete,manje zagadjivali grad, bili ljudi zdraviji i vise stedili.
Da li stvarno neko zeli da zaradjuje na sirotini,ili ja ne kontam posto sam milconer.Najarcajte onda da se pogusimo ,gdje od dima gdje od smrada.

Hvala Bogu pa nas je nagradio lijepim vremenom, inače bismo se smrzli dok se Toplana smiluje da počne grijanje!
Koji apsurd…držati se u Palama roke 15.10. Grijanje je skoro u svim gradovima počelo još prije 10-tak dana, samo kod nas, uz ispodprosječne temperature, čeka se neki izmišljeni rok! Ali to nam i treba…ćutimo, trpimo i uredno plaćamo nimalo malu cijenu…

Čija je ovo ručerda?!

Zašto ne radi grijanje već dva dana???????